RSS

Ori Mariana Cur de Fier, ori Fecioara Maria,

14 feb.

aceste două stări de ,,agregare” par a ni se potrivi cel mai bine. Extremele dau cool. Ori la lupanar, ori la panteon ! Alb sau negru ! Ține-te bine, românul ori e un abulic incurabil, ori mută Apusenii în Oltenia de te crucești nu alta. După ,,stop tabacul !”, legislativul taie iar în carne vie și spune ,,stop defăimarea !”. De azi înainte (mă rog, de când va fi promulgată minunea) grijă mare ce și pe unde fumați. Scuze, cuvântați. Cuvântători pasivi ar putea fi afectați iremediabil de viciul dumneavoastră nenorocit, de apucăturile verbale sau scriptice nenorocite răspândite toxic în spațiul public cu unul, doi sau ,,n” pereți. Sancțiuni de te doare-n gură sunt pe țavă gata să eradicheze și ultima meteahnă ce stă-n calea propășirii absolute (măcar spirituale) a acestui popor slobod la meliță.

Te gonflează un hohot homeric privind în ochi seriozitatea inițiativei. De la delicioasa porcăială electorală, la elegante și curtenitoare adresări. De la ,,jos hoții și bandiții !”, la ce ? Când îmi aduc aminte ce probe de ,,defăimare” – puritate 100 % – utilizează chiar inițiatorii legii mă simt ca și cum mi-ar sufla fum în ochi cel mai înverșunat ecologist. Ipocrizia și cretinismul (în accepțiunea lui medicală) o detoxifiază și o dichisesc pe Mariana Cur de Fier, pregătind-o de canonizare. Burlesc grandios !

Par să ne fascineze extremele. Fiindcă e mult mai simplu așa, probabil, iar omului balcanic îi plac lucrurile simple. ,,Ce-i în gușă și-n căpușă ! „. Calea de mijloc în care bunul simț și buna cuviiță nu ar trebui impuse prin lege e complicată și necestită efort. Am putea fuma și cuvânta ,,la liber” fără a ucide și defăima, fără campanii ,,anti” exact așa cum practică omul echilibrat sexul. Nici la curve, nici în biserică…
T.D.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 14/02/2016 în Fără categorie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: