RSS

OUT

26 mai

Declamă unii cu ochi mari și apoși de vițel înțărcat de-ți vine să-i iei la palme și măciuci – ,,Vai, ne pleacă medicii din țară, ce ne faceeeeeem ? Ne pleacă ingineri, cercetători, vai !”. Acest segment de maimuțe urlătoare se referă la migrația ,,elitelor”, despre care pomenind așa lacrimogen tind să sugereze că pe acolo orbitează și ei. Alt segment, cu moacă de bovină adultă, nu mugește atât de sonor dar în spațiul dintre coarne rumegă idei din zona disprețului la adresa celor ,,neelitiști” plecați afară. Inadaptați care fie ,,șterg babe la cur” fie ,,căpșunari”. Din cauza pereților de BCA ai cutiei craniene izolată termic și fonic, mintea lor le spune să se delimiteze de acești oameni care în mod nepatriotic au părăsit ,,bătătura lu’ tataia” ca să facă nuș’ ce prin străinătăți.
Bun. Acum dacă-i întrebi pe primii (vițeii înțărcați) despre ,,neelitiștii” ce ,,șterg babe la cur” îți vor răspunde promt – ,,Să plece domnule, să muncească, de asta am făcut revoluție, de asta suntem europeni !”. Dacă întrebi pe ceilalți (bovina adultă) despre ,,elite” vor mugi sonor și idiot – ,,Da, ăștia să meargă, ăștia fac imagine bună țărișoarei, așa ca Nadia !”. În fine, dacă-i amesteci într-un țarc și îi întrebi – Dar dumneavoastră nu sunteți tentați să plecați ? Știu că susțineți sus și tare că România e de căcat ! – vor bolborosi răspunsuri care mai de care mai oligofrene, de la ,,dorul de mamaia” până la ,,dacă plecăm toți, aici cine mai schimbă ceva…”. Asta la nivel de sunete. Pentru că realul răspuns îl citești pe fețele lor constipate de prostie, invidie și românism bășinos și ar suna cam așa – ,,Nu, deși n-am mari perspective aici, de fapt nici una, nu plec deoarece pe lângă faptul că sunt prea prost să fac ceva ca lumea, am și o lene colosală în mine, așa că stau aici și emit păreri.”.
Dacă mă întrebi pe mine, o să-ți spun doar că treaba cu ,,elitele” și cu ,,ștersul babelor la cur” e simptomul tipic românesc al extremelor: fie a ne căca pe noi că suntem buricul pământului și Europa n-a mai văzut doctori și ingineri ca în România, fie că suntem paria planetei și babele au așteptat căderea comunismului ca să fie șterse la cur. Cam asta sugerează cele două mari teorii vis a vis de plecatul out, două teorii antitetice total: prima atât de comunistă că-ți vine să vomiți – ,,suntem cei mai deștepți !”, a doua capitalistă, nimic de zis – ,,suntem idioții planetei, asta e…”. Enormități greu de acceptat dacă nu faci parte din categoria vițeilor înțărcați sau a bovinelor adulte. Și cum consider că n-am vreo tangență niciunii spun doar că hotărârea unor oameni de a-și croi destinul și în locuri unde ,,a munci” nu e doar un eufemism pentru „a fute buha” e mai mult decât de apreciat și ar putea constitui punctul de plecare în schimbarea mentalității strămoșești cum că munca eficientă și productivă e doar pentru luzări. Cât despre depopularea țărișoarei de genii, nu-i nici un pericol, cum nu-i nici unul ca neelitele să ne facă de râs. Din contră. Ca pericole aș evoca totuși bovinele sus amintite.
T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: