RSS

TOP ZECE CALAMITĂȚI CE POT TULBURA EXISTENȚA OMULUI MODERN

19 apr.

1.       Telefonul mobil mort – omul pare rătăcit la Polul Sud. Până revine semnalul transpiră, se agită, e imposibil de comunicat cu el. Privește hipnotizat aparatul inutil, atacul de panică e iminent. S-ar urca pe stâlpii de telegraf, pe Casa Poporului pentru o liniuță.

2.       Internetul decedat – omul se simte abandonat, părăsit, dat la oparte. În timp ce ceilalți zburdă veseli în rețea el se simte ca copilul pedepsit. Se panichează, comunitatea îl poate uita. Îl poate declara mort. Se simte mort, azvârlit din virtual în pustiul anost al realității.

3.       Mașina sucombată-n parcare – omul se simte ultimul om. Deznădăjduit. Umilit. Își privește disperat picioarele și se chinuie să-și amintească la ce folosesc. Face conexiunea cu transportul în comun. Simte că ăsta-i sfârșitul. Deavalma cu plebea și vulgul. Se învoiește până va porni rabla.

4.       Mailul posibil violat – omul se simte el însuși abuzat. În grup. Povestește tuturor. Și ce aveai acolo ? Nu-și amintește exact că nu-și prea verifică căsuța. Schimbă parola cu una kilometrică și inexpugnabilă. Apoi face alt cont fiindcă a uitat-o. Adresă pe care n-o mai dă nimănui pentru a mai sigură protecție.

5.       Telefonul posibil ascultat – omul se simte cu curul gol în Piața Romană. Aude păcănituri chiar când nu vorbește la telefon. Beliți p…, băi ăștia !, zbiară în telefon.  Dă impresia că duce pe umeri povara întregii lumi. E din bancul cu președinții de C.A.P. după asasinarea lui Kennedy –  Asta-i soarta noastră, a președinților !

6.       Locul de parcare ocupat – omul simte că va exploda. Nu poate mânca, bea, dormi până nu-l dibuie pe animal. Dictatul de la Viena  pălește pe lângă acest rapt teritorial. Stă pe balcon de dimineața până seara. Un secol  dacă e nevoie, că nu și-a luat mașină ca să-i ocupe toți locul.

7.       Cablul tv crăpat – omul se simte străin și singur în propria casă. Stingher. Se învârte buimac de colo până colo. Oare mă aflu la mine acasă ? Se uită la cărțile din bibliotecă. Ce-o fi cu astea ? Simte nevoia că trebuie să fugă cât mai departe. Atmosfera e sinistră și apăsătoare. Probabil așa e după ce mori, se gândește.

8.       Pată de apă pe tavan – omul știe că în sfârșit e momentul să i-o tragă nesimțitului de deasupra. Îi bate violent în ușă. Nu-i acasă. Îl așteapta la ușă și-l face albie de porci când apare. Îi bagă și una-n freză. Între timp din tavan curg șiroaie iar inundația e de mai sus.

9.       Aerul condiționat stricat – omul e convins că  întreaga natură s-a întors împotriva sa. Se întreabă cum dracu trăiau înainte oamenii transpirați ca porcii. Sau cum or trăi porcii care n-au aer. Se simte coborât pe scara evoluției. Nici animalele nu trăiesc așa ! Se simte mic, un târâie-bucă, cârpă-n cur ! Pleacă-n mall că-i răcoare.

10.   Vinerea – program normal la muncă – omul abia acum înțelege suferințele celor trimiși la muncă silnică în Siberia. Se simte dezumanizat. Îi vine să plângă când la 13.30 vede pe geamul biroului oameni liberi pe stradă. Se gândește la robie, la iobagi. La sclavi și plantații. La România, țară de rahat. Se resemnează oftând. Rupe Solitaire-ul până  la 16.00.

T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: