RSS

PLENARĂ

13 apr.

Fără discuție că ședința asociației de proprietari e un moment solemn în viața unui bloc. Acea activitate unde locatarii care n-au treabă se adună la parter și se uită cu reproș la cei ce vin frânți de la serviciu și n-au catadixit să riște o concediere pentru a lua parte la adunarea de mult anunțată. Dacă totuși mergi, nu-ți va părea rău  căci vei auzi cele mai  grandioase prostii rostite de vecini pe care-i credeai morți de mult. În primul rând, principala preocupare a tuturor e să se opună la orice – zugrăvim scara ! – hai domle, de asta ne arde acu…; punem stalactite pe tavan ! – exclus ! etc, etc. Apoi  se remarcă greii blocului, ce-i care deși locuiesc de 30 de ani acolo încă nu s-au prins că trebuie să se supună majorității.  S-a aprobat, incredibil, zugrăvirea scării. Greul sus amintit face spume la gură, se dă cu fruntea de cutiile de scrisori, amenință că nu dă niciun ban, strigă, urlă. Se potolește după ce i se sugerează să-și ia apartamentul și să se care. Femeia de serviciu a mai cerut 20 lei la salariu. Alți grei cu ochii ieșiți din orbite reclamă că și așa femeia fură din detergent și trebuie mai atent verificată. Se dă cu capul de balustrade, horcăie, se congestionează. Se potolește când pare că aude o voce anonimă – Hai dom general, plimbă ursu ! Se pune problema familiei de la 7 cu 35 de copii, apometre dubioase și care nu deschide ușa. Constituirea unui grup de asalt pare o soluție însă voluntarii lipsesc. Se renunță, vor fi prinși în viitor. Doamna pe care o credeam moartă se agită, își zmulge părul, cere să fie linșați imediat. Mamaie, te caută cineva pe acasă ! Mamaie dispare. Ș.a.m.d.

Panarama sus amintită cred că-i strâns legată cu apetitul încă viu al  unora pentru plenară, ședință. Culmea, oamenii mai puțin avuți, cei tineri și încă câțiva nu fac gargară, nu se aruncă în casa liftului pentru aceste cheltuieli ale comunității și-n folosul tuturor. Nici vorbă. Ci acel segment căruia îi bubuie în urechi lozinca imperativă ,,Trebuie să se facă !”. Cum și cu ce asta nu-i  privește. E treaba partidului. Acel partid.

T.D.

Reclame
 
 

Un răspuns la „PLENARĂ

  1. Ra.Luca

    14/04/2013 at 21:04

    Aceaşi atmosferă este parcă în fiecare bloc. De la o aşa adunare….tocmai ce am sosit! ( puţin certată ce e drept pentru întârziere)

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: