RSS

GAVROCHE IS BACK !

23 mart.

Fenomenul patriotic ,,Sabina Elena” sau  din nou copii, locotenenți imberbi și gavroși azvârliți de mass-media în malaxorul unor chestiuni de oameni politici mari și instituții. ,,Tânăra de doar 15 anișori care ne-a dat o așa lecție de patriotism și românism !” – cum lăcrima moderatorul. Probabil teribilismul vârstei. O fi încercat cu cercei, piercing-uri și tatuaje dar părinții au amenințat-o că-i taie netul și mobilul. Așa că o bentiță tricoloră e numai bună pentru remarcarea în rândurile micilor derbedei, români și maghiari, otova. O pleașcă numai bună pentru o emisiune lacrimogenă, cu eroina, mama eroinei și gașca micuței (cu prietenul ei în frunte, patriot român) în direct. Ceva  mai de prost gust n-am văzut. – Și spune-ne Sabina, te-ai îndrăgosti vreodată de vreun Attila, Gabor, Shandor etc ? – întreabă lăcrimosul. Răspunsul nu contează, cum nu contează nimic din ce spune un copil de 15 ani cu becurile studioului în ochi și perspectiva unei celebrități nesperate. Entuziasmul deșănțat doar, chipurile patriotism al unora, vis a vis de gestul unui copil e cel care contează. Menit să agite apele și să sădească cu adevărat în mințile unor copii idei ciudate. Isteria din ultima  vreme cu steaguri, simboluri naționale probabil e de vină. ,,Curajul” tinerei e discutabil și doar o chelfăneală părintească ar elucida puseul de patriotismm. Eu cred că-i mai degrabă ciondăneală răutăcioasă între niște mici pramatii insuficient scărmănate la domiciliu. Ce paștele măti căutai băi Gavroche de România la Revoluție, la 13 ani singur noaptea pe străzi ? Măta știa că te săturasei de comunism ? – m-am întrebat adesea. Micuță Sabina, mama ta știa că s-a umflat în tine românismul taman în 15 martie ? Trist. Nu am nimic cu afișarea simbolurilor, dar când copiii au asemenea distracții și mai sunt și urcați pe culmile gloriei de adulți rătăciți, e grav. ,,Sabina este un exemplu pentru noi toți  !”, suspină omul, gâtuit de patriotism. Hai moșule, las-o-ncurcată ! Sunt sigur că nu ți-ai aduce copilul de 15 ani la tv. pentru astfel de isprăvi juvenile, oricum ar părea ele. Iar la așa vârstă sunt într-un  singur fel, teribilism. Fie el și cu iz patriotic. E valabil și pentru copiii maghiari.

Decât să bântuie pe la tv cu copii-eroi, părinții mai bine i-ar educa și le-ar explica, că tot e la modă, patriotismul. Despre copilă…sper că evenimentul să n-o marcheze, deși nu știu… Nu-i ușor să fii Gavroche, prin largul concurs al unor adulți tembeli.

T.D.

Reclame
 
 

3 răspunsuri la „GAVROCHE IS BACK !

 1. dictaturajustitiei

  23/03/2013 at 13:59

  De ce sunteți atât de revoltat totuși ?!

   
  • gargbird

   24/03/2013 at 19:09

   Si eu sunt la fel de revoltat, asa ca voi raspunde in locul autorului: pentru ca presa din romania (am scris intentionat cu litera mica) nu stie sa faca diferenta intre teribilism si patriotism. Ba chiar indraznesc sa plusez si afirm ca presa din romania habar nu are ce inseamna patriotismul.

    
 2. ofloarealbastra

  23/03/2013 at 16:36

  😀 Imi vine sa rad. Mi-am amintit o intamplare draguta. Cand eram mica, la istorie , invatam ca „tovarasul Nicolae Ceausescu a inceput sa lupte pt comunism inca de la 16 ani”. Taica-meu radea si-i spunea mamei „cum, tu, aluia nu-i crestea inca mustata si deja voia comunism? O vezi pe fiica-ta(pe mine :D) mergand la lupte si discursuri?”Se pare ca avem antecedente in asa ceva si noi, romanasii, nu doar frantujii(a propos de Gavroche). Cat despre copila asta, e bine ca exista, atata timp cat in ora mea un copil mi-a zis ca el nu vrea sa invete romaneste, pt ca Ardealul e unguresc, iar o alta copila pune ostentativ la ora de romana o carte scrisa de un autor maghiar care a omorat evrei si romani. Daca ei nu si-ar manipula oamenii, nu am face-o nici noi. Asa e, nu e bine sa amestecam copiii in asta.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: