RSS

SHOPPING

08 mart.

Cine n-are bătrâni să-și cumpere ! – glăsuiește o străvechi enunț (inventat cel mai probabil tot de bătrâni). Timpul a trecut, vremurile s-au schimbat și  aberațiunea trebuie și ea updatată. Nu zic, cine  n-are bătrâni n-are decât să-și ia cu baxu, dar mare atenție, pe piața actuală circulă grupa mare niște surogate ! Aparent arată a bătrâni, dar sub părul cărunt și fundurile de sifoane din ochi se ascund niște creaturi gen Men in black. Te aștepți în orice secundă să le explodeze capul și de acolo să țâșnească o caracatiță cu șapte capete care să te sfâșie în bucăți. Iată câteva repere cu ajutorul cărora să-i recunoașteți , să vă feriți și eventual să sesizați ecarisajul.

  1. Bătrânulpinguin – habitatul său e piața. Aparent se deplasează spre înainte dar e o iluzie optică. În realitate el se balansează în laterale ca un vapor în furtună, acroșează  pe toată lumea blestemând ca un birjar într-o noapte ploioasă tot ce-i iese în cale, de fapt tot ce-i iese în dreapta sau în stânga.
  2. Bătrânulraptor – babalâcul cu capacitate de regenerare. Mare parte a timpului zace în hruba sa plină cu pisici și căcat de pisici, crezut crăpat de rude și cunoscuți, cu ochii în antene. El însuși se crede mort. Învie subit cu ocazia unor promoții și atinge maximul de vigoare la reduceri la drujbe, pickamere, echipamente de foraj marin și freze pentru săpat tunele.
  3. Bătrânul cu clopoței – mumia perpetuum mobile a cărui gură bate mărunt din buze împroșcând cu spume ori de câte ori în fața ochilor săi reptilieni apare un tânăr. De obicei are interdicție în a-și vedea nepoții, părinții îi amenință pe aceștia cu bunicu sau bunica dacă nu mănâncă tot sau nu-s cuminți.
  4. Bătrânul elefant – tutankamonul cu memorie matusalemică care își amintește în detaliu și cu nostalgie binefacerile comunismului. Leșul său e cel mai des văzut în transportul în comun, cu cuponul de pensie în proteză predicând retoric bunul simț și dând coate în burțile gravidelor și în nasurile preșcolarilor needucați.
  5. Bătrânul de rahat – ramoliciunea verde de venin și ură care bâzâie la unison cu opoziția politică, oricare ar fi ea, laitmotivul său e ,,Jos !!!”. Poate fi studiat în detaliu fără să te cace pe cap atunci când îl saltă ambulanța de pe la mitinguri, cozi la bilete gratuite în stațiune ori vara când dă colțu la 58  grade celsius în Piața Universității.
  6. Bătrânul liliac – relicva a cărui gură e doar o linie subțire, fără buze, cu trecut securistic ce ar speria și Coreea de Nord. Nu-l vezi dar îi simți prezența, ochiul său e zi și noapte lipit de vizor, perspectiva unui potențial denunț îl excită. Fantomatic bântuie prin bloc, lipește urechea, amușină. El  e cel care pune bilete anonime în cutiile de scrisori – ,,Administratorul fură !”.
  7. Bătrânul cu cruce – arahnida respingătoare cu miros de tămâie care își devorează aproapele la sfinți, moaște și mortăciuni. Ipochimen solitar și sinistru de o rezistență ieșită din comun e capabil să zacă zile în șir la temperaturi extreme, fără hrană și apă, la cozi sau pe lângă catafalcuri. Copiii își sperie prietenii cu povești horror despre bunicu sau bunica.
  8. Bătrânul urlătoare – entitatea din care curge formolul și un șuvoi inepuizabil de murdării atunci cănd destinul face să îl atingi doar și cu privirea. Scuzele în genunchi sunt de prisos, odată  pornit doar un atac cerebral îl mai oprește. E ușor de recunoscut, îți vine să-i dai un bocanc în gură apoi să sari cu picioarele pe el.
  9. Bătrânul constrictor – menghina pe două picioare care te prinde între fălcile ei și nu-ți mai dă drumul. În acest timp îți injectează în creieri învățături ,,de pe vremea mea” și secretul cum să ajungi un om ca lumea, ca el. Îi spui că altele-s vremurile, se congestionează, agită bastonul și sfârșești inevitabil ca ,,Nesimțit !”.
  10. Bătrânul de companie – decrepitudinea care nu a mișcat un pai în viața ei, a mâncat și a băut vreo 50 de Mercedesuri, a durut-o în cur de tot și de toate iubindu-se doar pe sine și care la vârsta senectuții paralizează. Nu și la gură, căci face albie de porci pe toți din jur, argumentând că după o viață merită mult mai multă atenție.

Grijă mare la cumpărături !

T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: