RSS

METAFIZIC PASTORAL

16 ian.

Politica românească dă aprig din coate să se reformeze. Cum însă nimic nu se poate reforma pe aceste meleaguri înainte de a atinge maximul posibil într-ale decăderii și doamna fufă autohtonă depune eforturi susținute în acest sens. Considerând că pușcăriabilii, mafioții, securiștii și turnătorii o trag într-o cădere liberă prea lentă spre fundul gropii, s-a considerat necesară cooptarea de tinere speranțe într-ale grobianismului și mojiciei, paliere insuficient exploatate. Sesizând imediat nevoile sistemului de a se acoperi cât mai grabnic și ireversibil cu caca, metafizicul pastoral din Pipera, războinicul luminii, pe numele său mirean G.B., nu a ezitat să vină în întâmpinare, punându-și la dispoziție întreg bagajul de huliganism și panseuri de stână. Mulgătorul inadaptat de felurite cornute de talie mică s-a autodepășit făcându-și debutul în pielea de parlamentar cu o cură de vulgaritate de  proporții biblice, un șuvoi de substanță de canal colector nemaîntâlnit până acum la gura vreunui ales. După ce a refulat ca o privată în care s-a aruncat un calup de drojdie, la moartea lui S.N., după ce ca un cerb în călduri a afirmat că e mai presus ca anumite instituții ale statului, vidanjorul de serviciu de la Parlament a pus jetul de scârnă și pe ziariști și cam orice interlocutor îi pică-n cătare și-i tulbură cugetarea de târlă cu vreo întrebare dincolo de idilicul oieritului și al jocului cu balonul rotund. Cu un arsenal de măgărie inepuizabil, ineficient la Bruxelles datorită faptului că-i imposibil de tradus, machedonul biblic s-a aciuat în nefericitul PNL, visându-se fără doar și poate un alt Brătianu. Și pe legea mea dacă într-un fel nu este, dejecțiile verbale ale antropofagului acoperă aproape cu totul celelalte  voci din partid. Iar omul abia-și face încălzirea cu o alergare ușoară printre mârlăniile pitorești de cartier, să vă țineți când o da cu bâta-n masă la comisia juridică sau va explica poporului politici economice.

O mișcare de maestru cooptarea, pentru câțiva arginți, a haznalei numită G.B. Admit că era unica plagă care nu supura încă pe trupul gangrenos al politicii românești, prostia și mârlănia de proporții maligne care îți stârnesc întâi hohote homerice de râs, apoi tristețe, indignare, revoltă și în final o resemnare vecină cu greața. Este aproape ireal să vezi un parlamentar român parcă scăpat de la zoo bătând în lung și-n lat televiziunile diseminându-și întreg prisosul de murdărie și ghiolbănie presurizată, fără ca barem colegii acestei bude ambulante să ia nițică atitudine, hârdăul cu lături de la palat acum reprezintă, vor sau nu, clasa politică.

Dar, să nu-mi pierd ideea, d-na fufă e lansată frenetic spre fundul gropii, spre purgatoriul, iar avortonul întunericului, așa cum îl numea un alt corifeu al porcăelii, imprimă un suflu nou acestui nobil demers de descalificare totală și iremediabilă.

T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: