RSS

,,ȚARA ARDE ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ !”

27 apr.

Țara arde și baba se piaptănă ! Cam așa văd marea moțiune de cenzură menită să ,,scurteze agonia României’’, citat aproximativ. În afară de pura încleștare politică, adesea suburbană, sincer în acest moment nu văd rostul schimbării unui guvern care oricum are un mandat foarte scurt. Cât despre conținutul moțiunii am suficiente rezerve în a lua ad literam ce scrie acolo, cele invocate sunt chestiuni tratate de opoziție într-o notă proprie, enorm de politizată și eludând mult adevărul pur tehnic cât și legislativ. Nu văd sensul unei noi vânzoleli de formare a altui guvern, în caz că actualul cade, nu văd rostul unei noi runde de criză politică suprapusă peste cea economică și peste una și mai gravă, cea de sistem. E tragic comic că într-un moment în care România practic nu mai are for legislativ ci doar o închipuire, într-un moment în care forțele politice arată ca niște entități malformate și amputate cu membre și membri purtați de vânt, e tragic comic să asiști la o așa înfoiere menită să răstoarne un guvern doar de dragul de a-l răsturna. Pentru că să fim serioși, nu cred că vreunul din liderii opoziției își va asuma rolul de premier până după alegerile parlamentare. Prin urmare, în afara unui scop eminamente electoral nu cred că moțiunea servește vreunui alt scop, mă refer la vreunul din cele la care se gândesc unii români, începutul curgerii de lapte și miere la robinete. Pentru mine personal nu are nici o însemnătate demersul, excluzând faptul că o dată cu burzuluirea apelor ies la iveală noi și noi bube de caracter și de educație ale domnilor politicieni. Dar ele trec neobservate ca de obicei sub mirajul și perspectiva unei așa zise schimbări.

 

T.D.

Reclame
 

2 răspunsuri la „,,ȚARA ARDE ȘI BABA SE PIAPTĂNĂ !”

 1. mirceavladut

  27/04/2012 at 10:56

  Din punctl de vedere al tau, al meu si al intregii populatii de votanti, e asa cum spui tu. O reusita a motiunii inseamna cheltuieli suplimentare de la buget, pe care le vom plati noi. Dar cui ii pasa de noi??
  Miza cred ca e alta: cine gestioneaza alegerile. Cine are painea si cutitul in mana si cine va gestiona fondurile, resursele bugetului in timpul alegerilor. Si mai e o miza: se bazeaza pe emotivitatea romanilor nemultumiti de cei 8 ani de „masuri”. Incearca sa improaste cu noroi pentru a muta antipatia naturala spre un vot negativ care ar insemna un vot pozitiv pentru opozitie.
  Pentru mine intreaga clasa politica si-a aratat adevaratele interese. Eu n-am de ce sa votez pentru ca unul sa fure mai mult decat altul, apoi sa se inverseze rolurile.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: