RSS

,,UN BINOM FRAGIL”

22 oct.

Un binom fragil

O bună, pragmatică și solidă comunicare între oameni presupune printre altele și o aliniere perfectă a binomului gură-creier. Din păcate mama natură a mai introdus defazaje între cele două elemente, generând, conform acestui criteriu, o altă posibilă clasificare a oamenilor. Astfel –
1. Omul a cărui gură precede creierul – în termeni populari ,,vorbește gura fără el”, rațiunea se află în general în urma sunetului. Un dezechilibru care în cel mai bun caz dispare în momentele de repaos, gura dă un răgaz creierului care ajunge din urmă cele spuse, le reanalizează, cam tardiv ce-i drept, iar omul admite franș – Eu spun multe, nu mă luați în seamă ! În cel mai rău caz defazajul se păstrează și omul este totalmente…antipatic.
2. Omul al cărui creier precede gura – popular ,,molâu, mototol etc ”, capacitatea de procesare e în parametri, totul este analizat în timp real, din păcate gura pare a nu fi la purtător spre a reda audienței rezultatul cerebralului. Și aici dezechilibrul, în cazul fericit dispare odată ce subiectul se află doar cu sine însuși, gura parcă se deșteaptă – Fraier am fost că nu l-am băgat în…! și pe diverse căi corijează ce se mai poate. Cazul nefericit, ia naștere molâul perfect.
3. Tandemul gură-creier funcționează la unison, generând cele două mari subcategorii, omul care știe ce spune, odată făcută afirmația e bătută în cuie, procesată și redată în timp real e bună de luat ca atare. Cea de a doua subcategorie e cea a ,,prostiilor spuse sus și tare”, creierul și gura fiind deși aliniate, par dintr-o altă dimensiune. Tipul nu poate fi confundat cu altul dintr-o altă categorie datorită vervei și convingerii fanatice întipărită pe chipul congestionat.
4. Omul în cazul căruia cu greu se poate vorbi de binomul sus amintit. El vrea mult, își dorește, se străduie din răsputeri, astfel – o dată, gura se află permanent în căutarea creierului fără a-l găsi, omul începe în vervă o relatare și după o propoziție se lasă noaptea, parcă mintea și-a tras obloanele, omul suferă, se observă lesne. Apoi, creierul se află mereu în căutarea gurii fără succes, se citește în ochii omului ca are de spus, chiar cunoaște, însă pe orificiul bucal întredeschis ies doar frânturi monosilabice sau alcătuiri neinteligibile.
Desigur, în anumite contexte oamenii mai disimulează, alunecând voit într-o parte sau alta, însă discutăm de tipul pur sânge.
T.D.

Reclame
 

3 răspunsuri la „,,UN BINOM FRAGIL”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: