RSS

,,TRAFIC”

08 oct.

Trafic

Anișoara și-a cumpărat mașină ! Anișoara a devenit conducător auto ! Lucrurile s-au petrecut aproape simultan și au însemnat împlinirea unui vis. Destul a asistat ani și ani de pe ultimul scaun de pe partea dreaptă a autobuzului 122 la fascinantul spectacol rutier ce se perinda în jur. Jumătatea de oră petrecută zilnic în autobuz, casă-serviciu și retur, era o visare perpetuă. Privea cu nesaț pe geam, beată de admirație, la conducătorii auto ce executau manevre abile cu mașinile personale, acțiuni ce păreau atât de firești și relaxate. Pe cei mai mulți ajunsese să-i știe pe de rost, îi botezase, de pildă năsosul cu Fordul albastru, grasul din Logan, agitatul, ăla veșnic grăbit ș.a.m.d., le studia în fiecare zi mișcările, ba uneori se pomenea, cu nasul lipit de geam, murmurând – Hai mă mototolule, bagă-te ! ori Fraier ești, aveai timp… Cu siguranță în tot acest spectacol favoriții săi erau cucoana cu Tico mov și ăla cu Seatu galben și veșnic cu țigara în gură. Sentimente de reală încărcătură o încercau când cucoana se strecura genial cu mașinuța ei, curajoasă și cu o îndemânare uimitoare, printre mormolocii ce nu știu decât să claxoneze. Ce mândrie o încerca când doamna le arăta grațios degetul mijlociu zbughind-o înainte și trăgându-le clapa sau când tutungiul, cu geamul lăsat, îi persifla cu cele mai pitorești aprecieri de te stricai de râs. Desigur în decursul carierei sale de spectator avizat, Anișoara a asistat și la coliziuni sau alte incidente, însă avea prea multă experiență să se lase pradă temerilor și să nu realizeze că aceste evenimente mai puțin plăcute fac parte din ansamblul general și sunt inerente. Cu fiecare zi își îmbogățea bagajul de cunoștințe, cu fiecare zi secretele traficului auto i se destăinuiau unul câte unul pregătind-o pentru momentul în care va deveni oficial și cu acte în regulă participant la mirificul show de pe carosabil, când va deveni și ea observată, admirată, un model pentru vreun novice din autobuzul 122. O merită, poate, se simte în stare, dar pentru asta cât a muncit, ani la rând, pe locul ei preferat la geam, a trăit la unison cu cei pe care îi urmărea de sus, apăsa pedalele discret, schimba vitezele, semnaliza, evident ,,la rece”, virtual, după fiecare cursă cu autobuzul-școală se simțea tot mai sigură pe ea, tot mai experimentată, avea să fie în curând pe picior de egalitate cu cucoana și cu nicotinizatu. În desele momente de exuberanță când îi reușea câte o abilă manevră virtuală, se gândea că poate într-o zi îi va cunoaște și real, vor sta la o cafea ca niște vechi camarazi, vor privi traficul și vor râde de neghiobii stângaci care încurcă circulația.
Anișoara a devenit conducător auto ! Anișoara are mașină ! Din autobuzul 122 îi priveam frumosul Citroen roșu aprins și cumplitul calvar pe care-l trăia în mijlocul intersecției la oră de vârf, claxonată din toate părțile. Ca din pământ și doar Dumnezeu știe cum a vâjâit pe lângă ea un Tico mov și un deget cu o imensă unghie roșie a salutat-o sugestiv, în timp dintr-un Seat galben cu geamul lăsat s-a ivit o moacă cu țigara în colțul gurii și i-a strigat golănește – Mamaie, ia autobuzu, că-i cu tot cu șofer !
T.D.

Reclame
 

6 răspunsuri la „,,TRAFIC”

 1. ela1l

  08/10/2011 at 11:08

  funny 😆 u made my day!

   
 2. vasilescumihaela

  08/10/2011 at 13:28

  Asta cu seatul galben imi aminteste de un banc. Cica pleaca Ahmed sa isi faca Facultatea de Medicina in Romania la Bucuresti. Si dupa o luna scrie si el o scrisoare parintilor care suna cam asa: „Dragi parinti, am ajuns cu bine. Cazarea e buna, mancarea e buna, profesorii par destul de exigenti dar eu ma descurc bine. Mi-am facut si prieteni. Am insa o problema. In fiecare dimineata cand ajung la scoala cu Rolls-Royce-ul meu si ii vad pe colegii mei care vin cu troleul, imi vine sa intru in pamant de rusine.”
  Dupa o saptamana Ahmed primeste o scrisoare, raspuns de la mama sa: „Draga Ahmed, ne bucuram ca esti bine. Si noua ne e dor de tine si ne dorim sa te intorci acasa cu diploma sa conduci spitalul pe care tocmai l-am deschis. Cat despre problema ta, vezi ca ti-am suplimentat de urgenta contul si te rugam sa mergi imediat sa iti cumperi si tu un troleu din ala ca nu te-am trimis acolo sa ne faci de ras…” 🙂

   
 3. daurel

  09/10/2011 at 19:11

  …si eu; prin ’96, trecut binisor de 40 de ani.

   
 4. suflet de curva

  09/10/2011 at 20:22

  :)) Anisoara Anisoara…
  desi detest numele acesta, uite ca m-ai facut sa il iubesc

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: