RSS

,,STRIGĂTOR LA CER”

22 Aug

Strigător la cer

 

Înalt Prea Sfințitule,

Suntem un grup de enoriași din comuna Tămâieta care cu ajutorul lui Dumnezeu ne-am constituit să-ți aducem la cunoștință fărădelegile și abaterile de la cele sfinte ale popii Ghinea Petrică care nu-l mai satură dracii, Doamne iartă-mă, de îmbuibat și derbedeu. Nici n-a venit bine acum doi ani și a început râsul în sat când la mort la tataia a zis pe marginea gropii – Să-i dea Dumnezeu sănătate, că a fost om bun !, de a rămas tataia, veteran de război, de pomină. Ba la praznic l-a văzut cumnată-mea fumând în bucătăria de vară că zice că – …lasă, și la bătrân i-a plăcut. Nici n-a trecut două luni de la asta că a închis ochii și mamaia. După ce că abia s-a urnit să vie și să-i citească cele cuvenite, l-a auzit vără-miu când a zis la raclă – ,,Păi bine mătușă acu ți-ai găsit când e meci ?”. Da nu era nici un meci, știu sigur, și io-s microbist, sunt sută-n sută că juca cărți cu dascălu și clopotarul, alți stricați și degenerați de la cele sfinte, da barem nu-s popi. Ca să vă faceți o imagine asupra acestui slujbaș al Domnului, mai prin iarnă s-a prăpădit și i-a-ngropat în aceiași zi țața Saveta și nea Vasile Tănase, ăla de a fost mulți ani primar, șef la CAP, mă rog. Să-mi fie cu iertare, dar e revoltător, la Tănase a cântat cât l-a ținut bojocii, de am zis că-și dă duhul în biserică, știți dvs. cum, în timp ce la baba Saveta așa cu jumate de gură, ca ochii mortului cum s-ar zice. Apoi la cimitir ce să mai zic. Așa l-a mai periat pe ăla, că a dres și a făcut, de parcă era vreun sfânt nu alta. La groapa ailaltă…mucles, Dumnezeu s-o ierte și valea în fundul pământului la viermi că de…o babă la asta-i bună numai. Acest tratament preferențial e revoltător și strigător la cer. Așa, s-a mai ridicat la cer Nae a lu Bârsan, unchiu nevesti-mii, el om mai de modă veche așa, ți-ai găsit să tacă popa, că era oamenii cu durere ? Zice – Ehe, dom Nae, te văd și eu cu cravată la gât !, adică cu alte cuvinte ce bine-ți șade așa galben și frumos. Că veni vorba de cravată, mai înainte a fost nenorocirea de i-a ars casa cu el înăuntru lui Ilie Maxim. Vă dați seama…neamurile au întrebat și ele popa…cum să-l puie…să-l gătească…costum, cravată, chita popii, zice -,,…ce cravată, unde să i-o pui la mână…nu vezi că nu mai are gât…”, de la ținut pe om cu capacu pe ochi.
Înalt Prea Sfințitule, nădăjduiesc că v-ați făcut o imagine de ansamblu asupra a ce se petrece aici. În satul acesta îți e frică să și mori de răul popii. De nunți și botezuri ce să mai zic, e râsul dracului. Vă rog dispuneți o anchetă că murim aici.

Grigore Postelnicu, lider de grup de enoriași.

T.D.

Anunțuri
 

4 răspunsuri la „,,STRIGĂTOR LA CER”

 1. frmshk

  22/08/2011 at 10:18

  Super. De citit, asa, dimineata, pe stomacul gol. Sigur se vede viata mai frumoasa dupa asa o portie de…strigare la cer… apropo, oare ce-o fi vrand sa raspunda Dumnezeu?
  Zi faina!

   
 2. isis

  23/08/2011 at 17:35

  Eu il inteleg pe Grigore. As semna si petitia online contra popii, daca ar face…
  Mare responsabilitate leadership-ul asta!
  🙂

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: