RSS

,,DEJA VU”

16 aug.

Deja vu

 

Ușor, ușor campania electorală începe să prindă viteză iar semnalele că ea va fi una serioasă sunt…nu prea optimiste. Cel puțin discursul opoziției, prin cei doi lideri importanți, deocamdată nu depășește sfera anecdoticului și a glumițelor nesărate, oricum răsuflate, poșeta doamnei x, pantofi, statura lui y, plus categorisiri ca baron, ciocoi, hoț ș.a.m.d. În această manieră ar putea face campanie și bunica, totul însoțit de ,,Noi vom face și drege…”. Nimic mai pozitiv în afirmație, dar îmbucurător ar fi dacă în loc de insulte picante, ne-ar spune și modalitățile prin care se va materializa. Eh, la acest capitol s-a cam poticnit și bunica, de fapt nu s-a poticnit că parcă a copiat discursul opoziției – ,,Luăm de la bogătani și dăm sărmanilor !”. Mda, pe la 1900 ar fi ținut, dar la nivelul actual mă tem că e cel puțin hilar, dincolo de populism, seamănă cu a vorbi numai să te auzi. Eu unul m-am cam săturat să aud din partea liderilor opoziției, în loc de strategii serioase, reale, tot felul de bancuri cu Băsescu, Boc și Udrea. Nu că i-aș iubi, dar deja opoziția pare a se gândi doar la miștouri care să facă electoratul ,,să se râdă”. Păi pentru satiră politică citesc Cațavencu, la Ponta și Antonescu mă uit ca să aflu ,,cum” vor face ei dacă câștigă și nu ce face acum puterea și ce glume bune se mai fac pe seama ei. Asta știm, n-are rost să se maimuțărească cei doi domni, pe care de câte ori îi văd mă dezamăgesc, aceeași placă anecdotică, nimic solid, nimic care să denote alte soluții. Lucru cel puțin îngrijorător din două puncte de vedere: în ipoteza în care vin la putere să vină cum ar veni bunica, apoi, deși poate au soluții, să nu vină la putere, eșuând ca și predecesorii din cauze…de strategie, să fim eleganți. Ori cum se conturează discursul USL-ului, deocamdată mai mult de un scenariu pseudo-umoristic, pe alocuri grobian și vulgar, n-am văzut. Culmea culmilor, nici măcar obișnuitele promisiuni parcă nu au verva consacrată, parcă plutește teama că cineva ar putea întreba ,,Bun și cum veți face ?”. Din nefericire aici începe greul, în afară de deja clișeul ,,…reducem evaziunea” nimic, golul e umplut cu glumițe și discursuri sterile. Dincolo de neputința care emană, că de încredere…e ridicol, cu toate măsurile de austeritate actuala putere nu mai sunt convins că va pica la alegeri, opoziția depune parcă eforturi de a compara în ochii electoratului ca un clovn cu ceva veleități politice. Parcă…un deja vu…

T.D.

Reclame
 

3 răspunsuri la „,,DEJA VU”

 1. mirceavladut

  16/08/2011 at 9:55

  Exista, bineinteles, si explicatii. Cei care vor sa auda in campanie analize, programe etc. sunt putini, deci genereaza putine voturi. Majoritatea voturilor se obtin de la cei care doar atat pot intelege: „ala e rau, caci am vazut cum a taiat salariile, insa astia sunt impotriva lui”. In afara de asta, poporul apreciaza pe cel care pare mai tare, nu pe cel care pare mai cu capul pe umeri. Expresia „ai vazut ce i-a zis-o ?” este o dovada in acest sens. Politicienii sunt obligati sa aleaga intre trei voturi obtinute de la oameni care inteleg situatia si 1000 voturi ale celor care gusta asemenea glume.
  Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu ceea ce ai spus, intreaga clasa politica romaneasca a ajuns un fel de adunatura de manelisti.
  Asta e democratia, puterea celor multi. Nu numai la noi, ci peste tot in lume.

   
  • Daniel Tudose

   16/08/2011 at 10:10

   real, eu am scris din perspectiva mea, ce astept eu, ca mecanism de adunat voturi…ai dreptate

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: