RSS

,, MĂRTURISIREA ”

13 iul.

Mărturisirea

 

Domnul Ghiță Rădescu, colonel în rezervă, a luptat asiduu contra recalculării pensiilor militare, sacrificând pe câmpul de luptă sindicală timp și mai ales cel puțin trei ai din viață, cum el însuși spune, că-i cu inima. A ieșit în stradă, a pichetat, a strigat, ba a apărut și la televizor o dată ca să denunțe public ceea ce în accepțiunea sa este ,,terfelirea onoarei militare” de către niște civili neinstruiți și lipsiți de bună credință. A dus lupte grele chiar pe internet, atrăgând atenția că de la Cuza Vodă încoace militarii, mă rog, au fost tratați cu demnitate. Până aici nimic neobișnuit, lupta unei categorii sociale contra oricărei diminuări. Lovitura cea mare a fost că însăși categoria în numele căreia a luptat l-a…,,trădat” ori, în fine, ceva halucinant s-a petrecut, trezindu-se cu o răsturnare de situație inimaginabilă. Păi recalcularea făcută de ,,hoții și bandiții ce dezumanizează militarul” a crescut pensiile la nouă zeci la sută dintre ei. Prin urmare se pare că de fapt a luptat contra propriilor interese, că hoții și bandiții au crescut veniturile. Nu chiar, fiindcă trebuie să vă spun că domnul Ghiță Rădescu, colonel în rezervă, a ieșit la pensie de bunăvoie la 46 de ani, că se putea, așa că se situează în cei zece la sută ghinioniști, cu stagiu incomplet care au suferit diminuări. Da, dar fiind o voce sonoră a sindicatului e într-o situație ingrată, nu mai poate înjura puterea căci cei 90% sunt covârșitori, chiar dacă el… O situație care-l măcina, dar, încet, încet, nefiind chiar singurul, a început să se împace, acum…i-a luat 3 milioane din pensie dar ce să faci…asta e.
Destinul însă a decis să nu-l slăbească. Oamenii sunt oameni, vorbesc – ,,Cu cât ți-a crescut…Cu cât ți-a scăzut…Ai auzit lu’ ăla cât i-a mărit, lu’ ăla săracu cât i-a scăzut…”. Aici a survenit problema. S-a pomenit că va ajunge de râsul camarazilor, care-l vor compătimi, îl vor discuta, că n-a făcut nimic de i-a diminuat, ba unii se vor bucura răutăcioși, mai ales dintre subordonați. Ca și consecință, s-a decis, a renunțat la sindicat, rămas oricum fără cauză, a renunțat la tonul critic la adresa puterii, ba a adoptat unul extrem de conciliant, la unison cu cei cu pensii ,,crescute”. Așa l-am și întâlnit, l-am întrebat cum e…? S-a apropiat cu o mină mulțumită:

–          Domnule…să fiu sănătos…mi-a scăzut cu trei, dar asta e, e bine !
Am mai trăncănit, iar la despărțire, într-o secundă s-a transfigurat și, ca un păcătos ce vrea să mărturisească, mi-a șoptit:

–          Fii atent, îți zic ca prieten, cui să zic și eu…că nu mai pot, mi-a scăzut cu șapte milioane, nu-i chiar nenorocire, da’ las-o așa cu trei, că mă i-a ăștia la mișto de le-a crescut, se bucură…las-o așa…mama lor de bagabonți. E bine domnule !

T.D.

Reclame
 

10 răspunsuri la „,, MĂRTURISIREA ”

 1. George

  13/07/2011 at 9:57

  E dureros ca am ajuns in stadiul in care acceptam „raul cel mai mic”…din dorinta de a nu fi „batjocoriti” de majoritate…dar astea-s vremurile si oamenii!!!

   
 2. mirceavladut

  13/07/2011 at 10:33

  „Nemultumitului i se ia darul”. Cu cat s-a zbatut mai mult, cu atat a pierdut mai mult! 🙂

   
 3. Raul Săran

  13/07/2011 at 10:37

  Oribilă situaţie… multă sănătate omului! Are un caracter puternic!…

   
 4. daurel

  13/07/2011 at 13:09

  Dl colonel a devenit mai intelept; potrivit nivelului pensiei; chiar diminuata este la nivelul a zece fosti ceapisti…

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: