RSS

,,ESTIVAL”

16 iun.

Estival

 

A venit vara și este primul an în care perspectivele Adinuței de a simți briza mării și toate atracțiile litoralului sunt mai mult decât pesimiste. Nu-i vorbă, a depus eforturi susținute tot anul, dar toate parcă merg pe dos. Taman la sfârșitul lui mai a părăsit-o în mod incalificabil Bebe, inspectorul fiscal, ducându-și nevasta și plozii la Nisipuri și avansând ca dată probabilă de reîntâlnire septembrie. Asta după ce în prealabil Pufu, comisarul de la garda financiară și-a luat, în martie, vacanță vreo trei ani la Rahova pentru șpagă, iar o lună mai devreme, Geani a dispărut fără un cuvânt el știe unde, lăsând de izbeliște firma de construcții. Deși anul începuse cum nu se poate mai promițător, chiar după revelion îl cunoscuse pe Fane, Ursuleț, director adjunct în ministerul agriculturii, divorțat, recăsătorit și nefericit, s-a înfiripat o frumoasă idilă cu vâjâieli la Predeal și Poiana Brașov cu mașina de serviciu și Tony, șoferul, un tip extraordinar, amuzant, discret și atent ca nimeni altul. Până când, naiba să-i ia cu politica lor și remanierile lor guvernamentale, Ursuleț s-a întors la Sighet în fostul său post la primărie, lăsând în urmă doar parfumul unei povești minunate. A crezut că-i doar o nefericită coincidență, că sărbătorile au fost mizerabile, după ce le-a petrecut singură în urma rupturii cu Nuțu, referent la primăria de sector, când a apărut o femeie cu-n goblizan de mână susținând sus și tare că-i nevastă-sa și amenințând-o cu bătaia.
Această retrospectivă o îngrijorează grozav pe Adinuța, deja e târziu și marea pare mai îndepărtată ca oricând. A analizat totul la rece, obiectiv, singură în fața oglinzii imense din hol, n-are ce să-și reproșeze pentru anul nefast, fitness-ul și solarul se vede că n-au fost în zadar. Păi acum doi, trei ani nici nu călca și slavă Domnului, din iunie până în septembrie dacă petrecea câteva zile în oraș. Este ceva inexplicabil, un fenomen ciudat, un virus ceva trebuie să bântuie prin lumea masculină. Unde mai pui că ăla de s-a mutat vis a vis, un tinerel rupt în…cu o geoarsă de Opel la mâna a doua, îi cam face ochi dulci, unde naiba se îndreaptă lumea asta dacă toți desculții se aburcă la solar și fitness ? Cum ar fi…ea și ăla…adică ce…să-l aștepte cum mâncarea gata de la serviciu lui de sclav și altele să se plimbe în limuzine cu babani… Perspectiva a scârbit-o și îngrozit-o, tipul nu-i urât deloc, dar…să fim serioși…Ursuleț, Bebe…ehe… Anticipând pericolul discreditării, că de, cartierul vede și aude, și-a făcut bagajul, hotărând să petreacă vara la țară, la părinți. Le va spune că-i în concediu și e surmenată grozav de agitația orașului.
Am revăzut-o prin septembrie, foarte bronzată, înfierând fițoșenia și mizeria litorală  și evocând în termeni elogioși idilicul rural, cu gârla și toate ale sale. O vizitează foarte des un tip, la care face drăgăstos referire alintându-l Șefu. După accent și tot ce răzbate sonor din garsoniera Adinuței, sunt convins că-i șeful de post din localitatea natală. Deh, criza…

T.D.

Reclame
 

Etichete: , , ,

4 răspunsuri la „,,ESTIVAL”

 1. Georgelino

  16/06/2011 at 16:32

  Super tare Ponty. Dar cine este Adinuța??? Interesant personaj. Ha ha

  Să lași link-ul activ! M-am amuzat copios.

  Georgelino

   
 2. convietuire

  16/06/2011 at 21:55

  Bun text, faină parodie. Plină de înțeles.
  Mulțumim pentru împărtășirea tainei…Adinuței.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: