RSS

,, BĂTĂLII ”

20 Apr

Bătălii

 

Lucruri complicate sau nu, banale sau complexe, pentru Nicu ele au avut întotdeauna un grad ridicat de dificultate. Ele însele, ca și realități, nu că Nicu le-ar fi perceput el așa din mai știu eu ce motive din sfera capacităților cerebrale. Din contră, fiind hărăzit cu un destin atât de solicitant, Golgota mea cum el însuși definește chestiunea, a reușit să o escaladeze cu succes doar grație unor calități direct proporționale cu hopurile ivite, hopuri cu un nivel mult mai ridicat de rezistență în cazul său. Așadar un destin presărat cu încercări menite a-i testa și atesta capabilitățile peste media obișnuită. Pentru o mai bună înțelegere, am să redau sinuosul traseu, expus chiar de Nicu cu fiecare ocazie.
Încercările s-au ivit încă din copilărie, nemenajîndu-l nici de dragul inocenței. Astfel, încă de la ciclul primar, dintre toți zbirii de la catedră, Nicu a avut parte de cea mai exigentă bestie cu putință care pretindea lucruri supraomenești de la niște bieți copii. Numai niște aptitudini native l-au ajutat să evite de fiecare dată, la mustață, repetenția. Doborâtă cu succes această primă redută a destinului, să nu credeți că acesta s-a înblânzit. Nu, au urmat patru ani de suplicii inimaginabile, forțe demonice s-au arătat spre a-i măsura puterile, sub forma celor mai malefici doi oameni de pe suprafața pământului. Profesorul de matematică și cel de română, pe criterii mai presus de Nicu, l-au persecutat înfiorător. Nu s-a lăsat și a trecut și de asta, la limită. Soarta însă era hotărâtă să-i aplice cele mai grele lovituri spre a-l căli. Prin urmare, prima clasă de liceu a făcut-o cu repetiție datorită celui mai odios și psihopat om pasionat de trigonometrie care, pe deasupra, avea și ceva personal cu el. Cu stoicism, nu s-a lăsat învins nici de alte vendete materializate în corigențe și, cu perseverență, s-a văzut în pragul bacalaureatului. Nu fără suferințe, generate de o comisie dată naibi prin pretenții, cea mai dură din țară probabil, a reușit să se vadă chiar deasupra liniei. Timp de doi ani a savurat liber această izbândă remarcabilă după care, cu forțe proaspete s-a hotărât să lovească și el destinul în moalele capului, să i-o plătească. S-a înscris la facultatea ecologică, ramura particulară, trăgând clapa sorții. Numai că nu-i atât de ușor de învins. În primul an a făcut hepatită chiar în pragul sesiunii, amânări de examene, s-au aglomerat toate-n vară…knok out… Înverșunat a luat-o de la capăt și, luându-se iar de piept cu ursita, s-a văzut din nou învingător, cu diplomă de licență. Capitolul…gnostic fiind încheiat, a purces la a ataca și celelalte aspecte. Cum deja era obișnuit, piedicile s-au ținut lanț, încercându-l ca pe Iov molima. Concursurile și interviurile de angajare pe care le-a susținut, draconice și trecute în opinia lui, l-au oprit mereu, fiind instrumente în mâna unor oameni răi. A reușit în final la salubritate, ceva pe la depozitul de deratizanți. Aici a cunoscut-o pe Lenuța, între ei înfiripându-se o frumoasă idilă pe care Nicu era hotărât să o oficializeze cât mai curând posibil. Totul însă la el e încercare a vieții. În timp ce încuia depozitul, s-a trezit înșfăcat de o namilă și bătut măr. Un hoț și-a spus în cele câteva zile de spitalizare, blestemându-se că nu a urmat cursul de autoapărare. Întors la muncă a aflat că bruta era bărbatul Lenuței. A demisionat rapid spre a evita alte croșee ale destinului. De data asta era să fie învins, a obținut in extremis remiza, numai grație mișcării de eschivă. A reevaluat strategiile și s-a hotărât să-și ducă bătălia chiar în ringul unde a dus cele mai dure dispute. Un teren cunoscut, fieful marilor sale victorii.
În prezent Nicu, locuind la părinți, își poartă războiul pe două fronturi cu soarta: student al facultății de drept și a celei de agronomie, rostește cu îndârjire – ,,Deși totul mi-e potrivnic, nu mă dau bătut domnule, nu mă dau !”.

T.D.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: