RSS

,, MANAGEMENT JUDICIOS ”

15 Apr

Management judicios

Munca este, fără îndoială, un element esențial al existenței omului din momentul în care acesta a trecut de la stadiul de simplu consumator la cel de producător. Prin urmare managerierea sa judicioasă, adaptarea ritmului la diverse particularități de ordin regional, etnic și individual sunt chestiuni la fel de importante întru crearea acelui echilibru, acelui tandem de neignorat randament-bioritm. Când aici survin disfuncționalități probleme insurmontabile se ivesc, chiar tragedii, sub formă de stres, surmenaj etc ce ruinează totul. Așa că, prezentarea unui tipar sănătos, adaptat spațiului carpato-danubiano-pontic, verificat și implementat cu succes, găsesc că este un demers mai mult decât necesar, venit în sprijinul omului ce adesea își neglijează sănătatea în detrimentul muncii. Succint și etapizat, modelul gaussian al trendului cu maximă eficiență al binomului randament-bioritm:

LUNI: Omul, în strânsă comuniune cu natura prietenă și din strămoși aliată, în speță iarba ce și ea se resimte după weekend, se află în stadiul de repolarizare a energiilor împrăștiate prin cele două zile de repaos. Trupul, în stare de meditație și contemplare, melancolic și nostalgic caută a-și cataliza întreaga energie întru amorsarea motivației. Este un proces complicat, lent și adesea dureros, singura terapie fiind cea de grup, șezătoare sau clacă în termeni autohtoni, unde întreaga zi, prin birouri și birouașe se narează și evocă cu mult lirism aventurile și isprăvile de peste weeken. Este o zi esențială, la sfârșitul programului tonusul pare cât de cât resuscitat, energiile fiind intacte la fix se rupe ușa.
MARȚI: Vigoarea este reinstaurată, bioritmul reechilibrat. Cu simț de răspundere se epuizează tot ce nu s-a relatat luni în cadrul cenaclurilor de povești. Se preiau sarcinile în mod echitabil, se analizează, se supun analizei colective, se problematizează și dezbate, termenele sunt atent studiate. Atenția se concentrează asupra lor, asupra posibilității de a le face mai suple și mai flexibile, se organizează brainstorming în scopul valorificării ideilor ingenioase în acest sens. Întreprinderea dă roade, se identifică câteva soluții geniale de abordare a termenelor. Adaptat la contextul locurilor – posibilități de amânare. Ziua fiind prolifică, la fix se rupe ușa.
MIERCURI: Este punctul în care eficiența atinge maximul. Soluțiile din ziua precedentă sunt puse în aplicare, frenetic implementate. Se lucrează febril, se întocmesc motivări, se plasează vina în puncte cheie, se argumentează documentat și energic faptul că graba și pripa strică treaba. Se aduce în atenție profunda strategie străbună ce îndeamnă la chibzuință – ,,să ne mai gândim…”. Problematica este expediată în timp util. Cu emoția lucrului bine făcut, se așteaptă rezoluția de sus, ce sosește la timp – ,,Aprobat”. Cu mulțumirea în suflet, la fix se rupe ușa.
JOI: Omul nu este de fier, efortul începe să-și spună cuvântul tredul eficienței începe să scadă firesc. Nu foarte abrupt, deoarece se desăvârșește ceea ce s-a realizat ieri. Se mai ivesc fisuri din cauza unor oameni sus puși care încă nu stăpânesc suficient managementul și care tind să pistoneze și să grăbească nejustificat ritmul. Li se explică pe îndelete imposibilitatea, cel cu cheia e bolnav sau celui care știe să umble în cutare loc i-a murit soacra ș.a.m.d. Doar hain să fii și să nu fii receptiv la probleme eminamente umane. Nu-i cazul, noroc că șefii nu-s rigizi și refractari și se pliază pe suflul colectiv. Proiectul fiind desăvârșit, la fix se rupe ușa.
VINERI: Deși oboseala atinge punctul critic, se vede că oamenii iubesc ceea ce fac fiind joviali. Par fericiți că n-au precupețit nici un efort pentru îndeplinirea obiectivelor. Ici și colo se fac relaxat bilanțuri informale cu satisfacția datoriei împlinite. În paralel, previziunea, principiu de bază al managementului, se pune în aplicare, urmează două zile ce trebuie eficient și atent gestionate. În acest sens se fac asiduu planuri, se studiază posibilități – Predeal, Poiana Brașov, grătar, litoral etc. Încheind eficient săptămâna, în trombă, cu mult înainte de fix, se rupe ușa.

T.D.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: