RSS

,, GENOCID ”

10 apr.

Genocid

…nu-i posibil domnule, nu-i posibil, asta-i bătaie de joc ! E genocid ce se petrece. Să dai tu viețile atâtor oameni peste cap… Păi sunt oameni bolnavi, unii operați, alții cu inima, ăla crezi că de ce a făcut infarct ? Din cauza asta ascultă aici. Avea omul socotelile clare, aia, aia, aia. Au venit ăștia cu recalcularea pensiilor și l-au nenorocit, a cedat săracu. Cum să nu cedezi, ești pensionar de zece, cinșpe ani, iei cât iei, știi cum îi drămuiești, mult, puțin, pe căprării, te organizezi, te chivernisești fiindcă știi sigur, ăștia sunt. Acum însă, vin ăștia și hodorong tronc îi apucă dracii, că de pensiile noastre nu iese țara din rahat, se apucă ei să le recalculeze, să nu mai știe omul încotro s-o apuce, să cadă pe stradă fiindcă criminalii ăștia cică fac reforme. Haida de, să distrugi viața la pensionar, să-i ruinezi rostul… Pensionarul are nevoie de liniște domnule, de echilibru, de o viață fără stres, nu vii tu un guvern așa tam nesam și detonezi bomba, dai omului palpitații, să nu mai știe cum o fi ziua de mâine, îl arunci în vâltoare de parcă ar mai avea treij’ de ani ! Când primește omul decizia nouă, cu pensia recalculată, păi nu face atac cerebral sau cu inima ? L-ai bulversat, l-ai terminat, l-ai omorât cu zile, i-ai pus sacu de nisip pe umeri, i-ai dat viața peste cap doar așa să zici că faci reformă. Cu ce preț ? Ăla al asasinării pensionarilor și nu oricum, ci dezumanizându-i, făcându-i neoameni. Și nu vorbesc din auzite, îți spun concret, tu știi că și acum iau nitroglicerină de când primii decizia, recalculată ? Am făcut sigur tensiune. Aveam paișpe milioane, eram mulțumit, știam atât la utilități, atât la aia, la aia, ceva pentru loto, cu ce ia și nevastă-mea ne descurcam liniștiți. Acu’…s-a dus dracului liniștea, nici nu mai știu încotro s-o iau, eu asta-mi trebuia ? Să mă destabilizeze, să-mi încurce drămuiala acum ? Mi-a făcut-o nouășpe domnule, să nu mori când îți strică mersu tău de douăj’ de ani ?

T.D.

Reclame
 

3 răspunsuri la „,, GENOCID ”

 1. teo

  10/04/2011 at 14:48

  nu e chiar asa, chiar daca exista cateva cazuri de acest gen, sa nu generalizam, ca abia asteapta unii sa comenteze… poti sa scrii ceva si despre „specialistii” care lucreaza la recalculare, fara voia si vina lor…

   
 2. gabriela

  10/04/2011 at 22:46

  chiar asa. Si cand ma gandesc ca sunt foarte multi salariati care castiga 7-8 milioane pe luna. Chiar ca mare stres pe capul bietului om.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: