RSS

,, PROBLEME ”

03 Apr

Probleme

Iubitoare de animale declarată, în special a rasei canine, militantă înverșunată pentru protecția necuvântătoarelor, ea însăși posesoarea unui frumos exemplar blănos, Vica avea totuși o mare problemă: Javra bolnavă mintal a lu’ madam Stancu, care schelălăie de parcă o găsesc dracii, vedea-l-aș mănuși sau geamantan ! Teoria sa era destul de interesantă, deși javra era cea care producea sunetele, totuși era oarecum exonerată moral, vina pentru tămbălău revenind stăpânei bipede pentru educația deficitară a lui Bobo care, între noi fie vorba, cum Vica zice – ,,…e un maidanez parvenit, cules de la tomberoane, cine se asemănă se adună…”. Aluzie transparentă la madam Stancu, proprietara unui frumos jeep din care Bobo, tronând pe bancheta din spate, sfidează deopotrivă pietonii cât și pe cei aflați în autovehicule mai puțin scumpe. Sigur, nu știe el de aceste atitudini eminamente umane, dar asta nu-i scuză apucăturile. Vica oscilează între sentimente compătimitoare și furie nestăvilită ce și-o calmează doar cu gândul la vreun atelier de pielărie. Madam Stancu este fără îndoială un om care nu iubește animalele, păi altfel ar fi dat o educație corespunzătoare lui Bobo, civilizată, nu l-ar fi lăsat să-și atragă atâta antipatie. Sărmanul, în virtutea neglijenței stăpânei, ea la rândul ei o fandosită și o parvenită, trebuie să fie supus oprobiului. Se gândea emoționată: dacă Ghemotoc al meu ar fi avut parte de aceiași educație, mă spânzuram ! Slavă Domnului că mai sunt și oameni dedicați animalelor, se ocupă… Ham ! Ham !, răzbătea glasul lui Bobo parcă încuviințându-i gândurile. Sărmană javră, ai zilele numărate, cizme ajungi jigodie !, îl compătimea mângâindu-l pe Ghemotoc, educat și civilizat. Tocmai se însera când Bobo sărea în stilu-i persiflant din jeepul cabotinei, făcând giumbușlucuri ce scoaseră din sărite pe Vica: Dobitoaca naibi las’ că te aranjez eu cu tot cu potaie ! Dacă nu ești în stare…sfidați…vă învăț eu minte ! În aceiași seară un ham ham a fost suficient: împreună cu Ghemotoc, opusul potăii de Bobo, sensibil și predispus la depresie, a bătut în ușa parveniților.

– Asculă cucoană, fii atentă că eu chem poliția, fiscu și hingherii ! Ei drăcia dracului, de la mine auzi ceva ? Țăranco !
În mod inexplicabil madam Stancu începu să țipe isteric iar Bobo îi ținea isonul. Vica o îmbrânci și dădu buzna în apartament: Ghemotoc vin’ la mama unde ai fugit ? Ghemotoc un’ te-ai băgat mă ? Fir-ai al dracu’ de hamster ordinar, mă faci de râs !

T.D.

 

Un răspuns la „,, PROBLEME ”

  1. coramica

    03/04/2011 at 16:09

    Pai, aia era proasta, bietii caini ce sa faca atunci? Noi aveam casa situata langa niste blocuri, asa ca bietii nostri caini erau ori otraviti, ori furati. Am aflat ca o tanti care urla la tatal meu sa nu lege cainele si alte prostii, era una din cei care se pcupau cu otravitul animalelor. Cica le iubea…Brrr!!!!!!!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: