RSS

,, GÂNDURI…”

29 mart.

Gânduri…

 

Gândurile se îmbulzesc într-un șuvoi de neoprit, mintea pare prea neîncăpătoare a le cuprinde și drămui. Se izbesc de tâmple, se năruie, se sparg în mii de bucățele spre a crește la rândul lor și a se sfărâma dând naștere altora și altora, multe, tot mai multe, ca grumazul retezat al unui balaur apocaliptic care în loc să moară zămislește două capete în loc de unul și mai grozav și mai gigantic. Putința de a le opri zbaterea și avalanșa e doar neputința de a prinde măcar unul și a-l duce la bun sfârșit, altele și altele parcă pline de invidie se prăvălesc parcă fiecare vrând să aibă întâietate într-un loc prea strâmt pentru tumultul și zbaterea lor și mulțimea ce crește fără de oprire vrând să se elibereze din captivitatea fără puterea de a le lăsa să zboare.
Întrebări fără răspuns, răspunsuri fără întrebări, crâmpeie ce se contopesc cu alte crâmpeie venite cine știe de unde, întrupându-se în hâde și fără de înțeles forme ca niște monștri dincolo de închipuire și descriere. Pogorâte spre a înspăimânta cumplit și a zdruncina înțelegerea omenească, prea plăpândă și firavă pentru a le înlănțui și stăpâni și a le ucide pe rând înainte de a fi copleșită și strivită de valul fără cap și coadă și loc de a-l mai apuca. Capul zvâcnește, mintea doare și arde scâncind sub greutatea și tropotul avalanșei stârnite de cine știe ce și cine, o putere nevăzută ce cu bunăștiință testează limitele de rezistență a unei incinte. Putere ce-și dezlănțuie hoardele crescânde din interior, dând drumul celor mai neînchipuite și fabuloase arătări, cu atât mai înspăimântătoare fiindcă sunt de neatins și de nealungat, născute din dureri și zbateri reale, proiecția cumplită a ceva ce nu trebuia să aibă loc, cu atât mai chinuitor că nici măcar certitudinea că a avut loc nu-i la locul ei ci e călcată în picioare de cotropirea ce s-a dezlănțuit.
Nimic nu mai are logică și limpezime, gândurile dor prin haosul imens în care se contopesc unele cu altele și nu prin ele însele, generând exteriorului scene devastatoare pe măsura apocalipsei stârnite înterior. Întrebări, răspunsuri…toate la un loc, acolo, trăindu-și chinul în neputința de a se asocia firesc unele cu altele, urlându-și frustrarea că deși se află acolo, nu se pot regăsi în uraganul pornit tot de ceva de afară, ceva și mai frustrant ce deși există, palpabil, naște mereu, neîndurător, gânduri damnate a nu-și găsi odihna.
Cu capul în mâini și un ultim dram de deznădejde limpede și-a pus singura întrebare cu rost: am înebunit ?

T.D.

Reclame
 

2 răspunsuri la „,, GÂNDURI…”

  1. ela1l

    29/03/2011 at 14:23

    Nu, nu a înebunit. De ce oare mă regăsesc în aceste rânduri?

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: