RSS

,, ANALIZA ”

28 mart.

Analiză

Jenică este un individ aparte. Deși răuvoitorii spun că-i un tip rudimentar și superficial, asta nu-l deranjează deloc, ba din contră, pune această opinie pe seama invidiei unor oameni ei înșiși lipsiți de metafizic și profunzime, în esență niște inadaptați la contextul și realitățile actuale. Complexitatea și abundența transformărilor și informațiilor impun o gândire flexibilă și o imaginație și o putere de conexare aparte. Prin urmare, el, Jenică, înțelegând asta pe deplin și-a dezvoltat un sistem de gândire tabloidar, stiințifico-fantastic uneori, dar știm bine că nimic nu-i imposibil. Sigur, televizorul l-a ajutat foarte mult, că de, cum zice și el, nimeni nu se naște învățat. Pe principiul tot ceea ce se petrece este strâns legat, influentându-se și condiționându-se, Jenică este un om avid de informație brută pe care să o digere și să o pună cap la cap în rama unor scenarii pe care doar o minte ascuțită și abilă le-ar putea țese. Vremurile sunt complexe, prin urmare și ceea ce generează asta nu poate fi decât de domeniul teoriei conspirației, aproape al inimaginabilului.
Seva informațională pentru puzzle-ul din spatele aparenței și-o extrage bineînțeles din televizor, dar nu oricum, ci după o metodă proprie de analiză și sinteză, bazată pe culegerea de date, problematizare și deducție. În acest scop petrece ore în șir în fața televizorului baleind întreaga listă de programe, pachetul full, de la cap la coadă și înapoi și tot așa, veritabil perpetuum mobile cognitivo-detectivistic în căutare de elemente codificate care să-i ofere cheia întregului joc. Iar când vrei să ascunzi ceva, se știe, cel mai sigur loc e la vedere. Asta pentru neavizați, căci Jenică nu poate fi pus pe piste greșite cu astfel de tertipuri pentru începători superficiali, el știe că detalii există pretutindeni. În consecință, alături de canalele de știri, mură în gură pentru omul comun, atenției sale, flerului său nu-i scapă nici un program, de la desene animate până la muzică populară luxemburgheză, toate sunt purtătoare de mesaj subliminal, pe care doar simțuri antrenate îl pot percepe și pot pune cap la cap piesele, spre reala înțelegere a regiei și a mașinațiunilor oculte ce se petrec, meschin și în bătaie de joc, sfidător încifrate în chestiuni aparent irelevante pentru un ochi naiv. Lui Jenică tocmai i se relevase o nouă enigmă, cheia, explicația reală din spatele aparenței. După îndelungi cercetări, în sfârșit întregul tablou i se arătase.
Cu acumulatorul telefonului detașat, căci se știe că urechile sunt pretutindeni și mai cu seamă în cazul celor iscoditori ca el, de mare interes pentru forțele oculte, Jenică denunța în fața unor colegi diabolicul scenariu pe care-l demascase:
–    Coincidentă ?! Să credeți voi în coincidențe ! Totul a fost plănuit și sfidător ne-a fost și anunțat, dar suntem prea orbi să vedem, sunteți, eu i-am citit ! Coincidență ? Ha ! Păi explicați-mi voi așa probabilitate întâmplătoare: Liverpool pierde la scor cu ultima clasată, pentru prima dată văd și eu că șoarecele o încasează de la motan, îl văd pe Segall călcat în picioare, pe Chuck Norris făcut de cacao, ăia peste tot cu divorțu…mai vreți exemple ? Coincidențe ? Anomalii întâmplătoare ? Nici vorbă, ni s-a transmis subtil că totu-i pus la cale. Tsunami ? Fugi de aici, eu nu cred în tsunami, acolo a fost mâna…

T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: