RSS

,, COMMENT ”

19 mart.

Comment

Comunicarea e esențială, fără îndoială. Sub toate formele. Polemizarea sănătoasă, constructivă, bazată pe argumente și nu pe orgolii și invidie, de asemenea este cât se poate de benefică. Vis a vis de asemenea discuții, sub umbrela așa zisei comunicări, văd că s-a născut o adevărată psihoză a commenturilor pe bloguri. Nu mă refer la cele civilizate, chiar dacă în contradictoriu, ci la cele de natură jignitoare. O reală instituție a mizeriei umane, supapă de refulare a celor mai abjecte porniri înfrânate în mediul real care aici, sub perdeaua anonimatului sau a falsei identități, găsesc teren propice pentru a satisface nevoia de josnicie a sărmanului rătăcit.
În general profilul său e tipic. Lipsit de o viață reală adevărată, de preocupări și putere proprie de creație, frustrat de singurătate și lipsa de relații sociale, își revarsă întregul plin de fiere și mitocănie de mult mocnite pe divese bloguri, la rubrica comment. Este tipul care amendează împroșcând cu noroiul propriei nenorociri absolut orice, este omniprezent și omniscient. Cu remarci bazate pe folclorul suburban sau pseudo-docte, trăiesc la intensitate maximă rarisimul moment când au iluzia că sunt ascultați. A le răspunde cineva la scârbavnicul discurs este ceea ce de fapt universul lor de natură clinică așteaptă. Este o mare greșeală a intra în polemică cu asemenea pierduți, este un rău în care i-am adânci voit, când de fapt ei au nevoie de asistență psihologică, poate chiar psihiatrică. Societatea oricum i-a pierdut.
Ca exemple…mi-ar trebui un an să le epuizez. Fie că sunt bloguri tematice, poezie, proză, opinii, sport, diverse etc, fie că sunt cu orice altceva, toate sunt atacate cu ,,opinii” din sfera patologicului. Fără argumente sau motivare, doar nevoia băgării în seamă, izvorâtă din ghinionul unei educații strâmbe, a caracterului defectuos sau a unor probleme medicale. Fenomenul pare să escaladeze, am văzut chiar nefericiți care își deschid bloguri și în paralel cu dejecțiile pestilențiale, probabil insuficiente pentru a umple golul existenței, își comentează singuri, își dau like la propriile postări. Suferința acestor oameni probabil atinge cote paroxistice în debusolarea propriei răutăți și nebunii.
După părerea mea trebuie compătimiți și ajutați pe cât se poate. Iar singura modalitate de a-i ajuta ar fi ignorarea lor, în speranța, ce-i drept firavă, că își vor găsi o direcție cât de cât în lumea reală. Firavă deoarece și lumea reală s-a debarasat de ei și i-a marginalizat din motive cam similare. Asta mă întristează enorm, ca om, eticheta de irecuperabili cred că este cea care-i definește.

T.D.

Reclame
 

Etichete: , , ,

2 răspunsuri la „,, COMMENT ”

  1. ela1l

    19/03/2011 at 7:45

    Bine punctat. Păienjenișul pestilențial e mult mai întins decât ne-am aștepta…

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: