RSS

,, ZIDURI ”

17 Mar

Ziduri

Ziduri. O lume de ziduri între care stă frumos ferecată însăși libertatea. Ziduri de timp clădite din goana ținerii pasului cu acele neobosite de ceasornic, alergat în cerc pe ritmul tic-tacului psihedelic. Ziduri de spațiu, ridicate pe tremurul că pasul e insuficient pentru a escalada o redută ce paradoxal, în loc să se micșoreze, se întărește și mai mult parcă, făcând în ciudă și vitezei și zborului  și tuturor găselnițelor. Ziduri inexpugnabile de comunicare, meschine și perfide, creând iluzii odioase de apropiere, când în realitate cu cât fluxul comunicării e mai intens, cu atât singurătatea sfâșie mai tare din trupuri împietrite în fața ferestrei magice a calculatorului. Ziduri de informație, se ridică, se năruie, se clădesc iar și tot așa, miliarde de tone de mortar sucit și răsucit ce răpește întregul zbor al spiritului, în sarabanda intoxicării și dezintoxicării cu pulberea redundantă a bombardamentului mediatic. Ziduri de ură și învrăjbire ce tin captivă frumusețea, pereți proptiți de frica și teama că orice brumă de uman ar putea atrage după sine ireparabile nenorociri, slăbiciune ce ar putea fi speculată oricând de cei ce stau neobosiți la pândă. Ziduri financiare și birocratice ce strâng în chingi de oțel și ruinează zâmbete, bucurii și speranțe pe altarul unor așa zise valori de convenție, într-un malaxor al dezumanizării în virtutea unor norme sociale strâmbe și mânate de interese oculte. Ziduri culturale și religioase, ca o ironie sumbră a așa zisei globalizări, ce ascut și acutizează fricțiunile interetnice și lupta îndârjită prin orice mijloace pentru păstrarea identități. Ziduri domestice, metereze conjugale, din dosul cărora pândesc ochi plini de ură la orice pas se aude pe holul blocului. Ziduri de izolare sub firmamentul unor așa zise modalități de relaxare, în care el și ea nu se văd și câte o zi întreagă deși sunt la doar câțiva pași distanță, fiecare hipnotizat de propriul canal tv preferat. Ziduri ale trendului și mondenului ce țin la popreală valori, substituindu-le cu surogate fără substanță și conținut, mai rău, impunându-le sub pretextul noului.
Ziduri…ziduri…ziduri…nimeni nu mai știe care-i scopul lor, să țină afară sau înăuntru ? Nici nu mai contează, atâta timp cât ele întemnițează lucruri esențiale ale naturii umane, sunt ziduri ale captivității și dezumanizării, încete dar cât se poate de sigure.

T.D.

Anunțuri
 

Etichete: , , , ,

5 răspunsuri la „,, ZIDURI ”

 1. coramica

  17/03/2011 at 11:12

  Foarte frumos, si gandurile, si aspectul. Eu zic ca netul ne mai salveaqza, altfel ne-ar innebuni lumea asta de kkt

   
 2. ela1l

  17/03/2011 at 14:11

  Mi-a atras atenția un anumit zid pe care aș vrea să-l dărâm. Celelalte ar cădea apoi de la sine…

   
 3. frmshk

  18/03/2011 at 5:32

  Zidurile…. ele imi urlau si mie prin minte aseara, azi cineva mi-a dat link catre articolul tau – frumos, trist si adevarat. Din pacate, asta se intampla si asta facem – construim si lasam sa se construiasca in jurul nostru ziduri.
  Toate cele bune!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: