RSS

,, TEMPORALE ”

11 mart.

Temporale

 

Probabil că una dintre cele mai sâcâitoare suferințe este așteptareaa. Ea redă întreaga măsură a perfidiei a ceva nevăzut dar pe deplin resimțit – banalul timp. Fie că se află între acum și o tragedie iminentă cu dată fixă, fie că desparte de un moment minunat, chinuie și roade. Circulă cu vitezele pe dos, frustrând și parcă făcând în ciudă. Un fățarnic ce poartă masca veșniciei atunci când veșnicia e supliciu și pe cea a…cât ai clipi atunci când nu te grăbești nicăieri. Un obstacol, o distanță ce separă preferențial două momente, cu unități de măsură diferite, deși etalonate, totuși atât de meschin măsluite ce macină și nu dă pace. A le schimba între ele este peste putință cu toate că…cât de drept ar fi !

Sau poate astea-s durerile facerii care nasc virtuți precum răbdarea și împăcarea cu ceva inevitabil. Că o virtute doare, întotdeauna doare, din moment ce nu este la îndemâna oricui și stârnește atâta admirație. Acceptarea ticălosului timp așa duplicitar cum este el, trebuie admis că nu-i atât de simplu, orice s-ar zice. Faptul că ne supunem toți fățărniciei lui, neavând încotro, e una și nu-i ușor. A-l conștientiza, a-l simți, a-l accepta cu toată candoarea și sinceritatea trecerii prin el e alta. Posibil că abstracte concepte precum mai devreme sau mai târziu, relative în accepțiune comună, să fie totuși niște momente extrem de precise, doar că, contestând ocaua…niciodată nu ne putem bucura pe deplin de…cantitate. Dar…a trece cu vederea senzația de măsluire, înseamnă a te complace și parcă tot nu-i cum trebuie…

Hm…de când aștern aceste rânduri, am risipit deja minute prețioase, nici nu le-am simțit când au trecut… Sau le-am câștigat ?, care o fi esența… Trece timpul ori trecem noi prin timp ? E foarte posibil ca noi să circulăm cu viteze diferite, temporali de mici pentru imensul atemporal în care ne zbatem. În micimea noastră l-am transformat într-o… convenție și nu ne preocupă deloc substanța lui ci, evident, convenția, una puerilă și implicit umană.

 

T.D.

 

Reclame
 

Un răspuns la „,, TEMPORALE ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: