RSS

,, ELIBERARE ”

04 Mar

Eliberare

Inima zboară, captivă într-o temniță fără aripi. Gândurile zboară, întemnițate în încătușarea mult prea grea spre a se lăsa purtată în evadarea spre zări albastre. Lacrimile șiroiesc pe ziduri damnate a împrumuta într-o tăcere chinuitoare durerea ce-o străjuiesc. Buzele doresc, privind prin ochiul de geam al speranței, tăiat în trupul de neclintit al încleștării, unică relicvă a unui zbor nu uitat, ci tocmai descoperit, într-o antagonică prăbușire la sol.

Și totuși, zboară. Zboară plutind. Plutind sub mângâierea razelor ce alintă cu bunătatea angelică a sublimului, încălzind și dând curaj. Îndemnând, de acolo, dintr-al său selenar, damnatul să aspire, să sfarme opreliștea spre a se înălța și a-i gusta îmbrățișarea fierbinte. Învăluie răbdătoare punându-și întreaga minunăție într-un crepuscul suav, dăruit spre a mântui și elibera ce-i menit a fi liber.

Nopți, zile, nopți, zile…din dărătul zidurilor captivul împrumută puțin câte puțin din miracolul ce a zăbovit și și-a întors privirea către el. Teama de a nu dezamăgi darul venit de niciunde, devine mai puternică ca însăși teama de propriul blestem. Dă bătăi nebănuite de aripi, zvârcoliri și zbucium menite a trezi din abandonul neputinței damnatul la țintuire. Abate durerea cea chinuitoare a sufletului atunci când pe geamul speranței nu se zăresc decât norii ce acoperă sărutul razei calde. Un urlet de disperare se înalță din încleștarea de piatră, strigăt ce-ar vrea să năruie opreliștea, să lase înălțarea a se întâmpla, a străpunge giulgiul de nori pentru a se contopi într-o veșnică îmbrățișare cu cea ce și-a sacrificat libertea înaltului pentru a privi printr-o ferestruică minusculă.

Zidurile parcă se clatină, gem din toate încheieturile simțindu-și căderea aproape. Dinăuntru nu mai răzbat tânguiri, ci sunetul unui crez de neclintit, acela că zborul e iminent, mulțumită unei mărețe raze ce a zăbovit bună într-un loc al împietririi. Căldura ei înmoaie și sfarmă până și seaca piatră.

 

T.D.

Anunțuri
 

2 răspunsuri la „,, ELIBERARE ”

  1. ela1l

    04/03/2011 at 11:55

    Superb… Fie ca acea rază să-ți încălzească nu numai inima, ci și… pașii.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: