RSS

,, IDENTITATE ”

03 mart.

Identitate

 

Figura lui Costinel, moaca, mecla sau mai modern look-ul, nu și-a descoperit niciodată identitatea clară. A fost doar un perpetuu șir de căutări, de metamorfoze, de experimente.

De la fizionomia semi spână a adolescentului pornit în căutarea eu-lui, a trecut la barbișonul încărcat de frustrarea rărimii firelor, specific aceleiași perioade, era timpurie. Odată cu împădurirea completă, aferentă pubertății târzii, timidul barbișon s-a maturizat și el, încadrând mândru zona centrală a feței, conferindu-i mult doritul aer al omului copt. Cu această problemă clarificată, ajustările podoabei faciale au venit de la sine, dimensiuni mai extinse, mai reduse, diverse design-uri și modelări. Fiind totuși o grijă în plus, că de, mentenanța necesită migală, a luat prima decizie capitală – avea să păstreze doar porțiunea superioară sub forma simplei mustăți. Numai că nu-i chiar atât de simplu. Diversitatea e mare – mustăcioară șmecherească, mustață calmucă, bogată, mustață a cărei colțuri coboară, dând o aură dură ori urcă, conferind un aer chefliu, pleoștită, țapănă, ce să mai vorbim, o plajă pe care Costinel a bătut-o în lung și-n lat. Dar nimic nu stă pe loc, totul se transformă, evoluează. Până la bogata barbă ce învelește întreg chipul, n-a fost decât un pas. Dar dacă mica mustață, ambalaj minuscul doar pentru o mică regiune, e atât de complexă, de o barbă ce să mai spunem ?

Din dosul perdelei faciale, Costinel și-a dus neobosit mai departe întreprinderea de descoperire a optimului design reprezentativ. Cameleoniana podoabă a luat practic toate înfățișările posibile, de la cele mai avangardiste, sofisticate și excentrice, până la strămoșeasca și popeasca barbă, ce coboară în râuri mițoase până hăt în jos, sugerând înțelepciune sau cel puțin experiența vieții. Însă râurile au început să încărunțească, lucru care pune mereu pe gânduri. Parcă pentru a opri curgerea timpului nemilos, a deferit toată bogăția ustensilelor frizerului. Nostalgia la îndemnat totuși să păstreze o reminiscență, adoptând stilul cunoscut drept ,,veșnic nebărbierit’’.

În zadar. Încărunțirea e ireversibilă, dacă capilarul are soluții de a se văcsui, cu facialul e greu. Prin urmare faptul că nimic nu-i veșnic se confirmă din nou, nici măcar…nebărbiereala și obrazul lui Costinel cunoaște, poate pentru prima dată, totala lumină a soarelui. La început s-a simțit ca ciudat, de parcă ar fi umblat gol, dar cu timpul…bizar, niciodată nu a fost mai mulțumit de identitatea fresh a figurii sale. Și cum atunci când destinul s-a hotărât să te sărute cu drag pe amândoi obrajii, apoi toate vin de la sine și parcă ai aripi, Costinel și-a găsit în sfârșit și job-ul mult visat, care să-i facă realmente plăcere, șofer de taxi. Câte nu încercase… Iar ca o răsplată supremă și-a găsit și jumătatea, venită parcă de niciunde, s-au căsătorit într-o ceremonie restrânsă.

În sfârșit identitatea i se relevase, semn că niciodată nu-i prea târziu… Acesta a fost destinul lui Costinel, unul de perpetue căutări…

 

T.D.

 

 

Reclame
 

Un răspuns la „,, IDENTITATE ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: