RSS

,, ECUMENISM VIRTUAL ”

21 feb.

Ecumenism virtual

Concepțiile Margaretei despre viață și tot  ce incubă ea au intrat într-o nouă dimensiune în momentul în care a conștientizat ce poate face minunăția numită internet. Poposită pe o platformă de socializare, s-a făcut repede remarcată prin volubilitatea și disponibilitatea sa de a comunica oricum și cu oricine. Femeie religioasă și casnică la origini, cu atitudinea de rigoare, a schimbat puțin macazul sub mirajul divinității virtuale. De…și religia evoluează, ține pasul cu timpurile, Cuvântul nu se mai răspândește doar prin gura tributară prejudecăților a clerului, ci și prin pachete de biți încărcați de evlavie și pioșenie. Însă nu-i ușor de spiritualizat acest tărâm păgân dar de mare viitor, prin urmare…apostolul trebuie să fie unul cu viziune, deschis spre nou, spre evoluție, neînchistat în concepția că Domnul e același ca acum o mie de ani, cu mentalitatea de atunci. Nici vorbă.

Cu aceste chestiuni în minte, Margareta a purces la dificila intreprindere, în numele credinței, dar nu cu habotnicia inchizitorului, ci pliindu-se pe realitățile timpului, maleabilă și deschisă noului.

Concret: prezență consistentă și constantă printre enoriașii virtuali, a realizat lucruri mărețe, infiltrând cuvântul divin acolo unde pierzania părea stăpână. Bunăoară la păgâna aceea, care își umpluse pagina cu nuduri masculine. I-a scris tare frumos, mustind de smerenie creștinească, nu certând-o pentru goliciunea de acolo, ci subliniind că ce-i frumos și Domnului îi place și implicit roabelor sale. Apoi pe barbarul acela cu vocabular obscen, care a rușinat-o la început, s-a dovedit a fi deschis învățăturilor sfinte, trebuie doar tact în abordare. Ce spune el e doar formă, înveliș de cuvinte, trebuie doar să-i traduci pe limba sa mesajul de credință, lucru făcut fără sfială de Margareta. Sigur, a primit și critici dure, însă de la niște oameni obtuzi și anacronici, incapabili a înțelege problematica.

După un an deja era celebră, iubită, adorată. Căpătase și un supra nume- Sexy-Apostolul. Prozeliți ? Cu sutele, cu miile, oameni porniți pe căi reprobabile veneau să ceară binecuvântare, fiecare știind că Margareta le va explica în graiul lor bunătatea. Era de răsunet succesul repurtat într-o comunitate de liceeni cu sângele clocotind de tinerețe. Odată deprinsă forma lor de a comunica, s-a făcut repede iubită, le-a aflat tainele grație web-ului și photo-share-ului, iar de aici și până a-i consilia spiritual e floare la ureche. Și-a deschis și blog, unde ține lungi prelegeri creștinești și unde adepții vin și-i aduc tributul de recunoștință. Nu-i vorbă, și ea le calcă pragul chiar și celor mai excentrici și fără inhibiții, delectându-se sincer cu inocențele lor, așa cum un bun creștin se bucură de bucuria aproapelui.

În momentul de față, Margareta practic a fondat religia viitorului, ecumenismul virtual, cult accesibil oricui, scuturat de haina dogmei fixiste, punând accent pe libertatea spiritului și trupului, în ce formă vor . Stimulentul verbal și vizual este cheia pătrunderii în suflete rătăcite, iar Margareta este o expertă. Sigur, ca toți marii creștini, este o stigmatizată a vieții pământene, damnată la singurătate după numeroase relații eșuate, cu oameni incapabili a fi profunzi. De asta s-a și dedicat măreței lucrări, iată că martiriul său are un scop și acum e înconjurată de iubire.

Zilele acestea săvârșește cea mai grea misiune: acționează cu mandat divin și mult tact într-o comunitate gay.

T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: