RSS

,, HAPPY VALENTINE’S DAY !”

16 Feb

Happy Valentines Day !

Ziua Sf. Valentin poposită de pe meleaguri occidentale și la noi, în chip de sărbătoare a celor veșnic sau mai efemer îndrăgostiți, este, fără discuție, un omagiu adus simțămintelor din vârful săgeții lui Cupidon arcașul. Vântul schimbărilor politice nu a adus doar blugi și Coca Cola, ci a îmbogățit și firmamentul inimilor vibrânde cu un bun prilej de demonstrații publice și libidinoase de afecțiune nemărginită.  Totul ornat, obligatoriu, cu felurite daruri și dărulețe care să amintească în vecii vecilor că și anul ăsta am reușit să nu călcăm în străchini sau barem să o facem cu grație, iar ziua cea roz ne-a găsit tot împreună, urându-ne cu ochii beliți de fum de țigară și băutură îngurgitată – Happy Valentine’s day !, într-o engleză mai mult sau mai puțin stricată, fiecare după puteri.

O zi în care dragostea fără frontiere plutește pretutindeni, în aer, în vene, în apa de la robinet etc. Așa cum de tot importatul Helloween fantomele și morții somnambuli loviți de dambla bântuie pe străzi, la fel și dragostea tropăie mai ceva ca un batalion de răcani, zboară, aleargă, se împleticește, cade lată epuizată de atâta fericire. Buzunarele se deschid larg lăsându-se pătrunse de cultura apuseană, totul pe altarul iubirii, amintind încă o dată că în capitalism totul costă, totul e cu parale, ritmul cardiac, acolo unde scârțâie, poate fi resuscitat în acest fel, stimulat, ajutat. Sigur, sunt și riscuri, se poate ajunge și la infarct când nesătulul de iubire exagerează, supunând o plăpândă și firavă inimă la surescitări peste puterile ei de a suporta. Că, de, austerul Dragobete e rupt în coate pe lângă minunăția asta colorată și mondenă, închinată exclusiv celor ce investesc masiv în sentimente alese.

Ce facem de Valentine’s Day ? – dilema a mii de cupluri cu ochii sticlind de iubire și mațele trepidând după ceva cocktail-uri sărbătorești, aducătoare de mahmureală și încă o întrebare – Ce-am făcut…? Love, atât, love…păi se poate ? Cum să strici așa zi cu mioriticul ,,Te iubesc’’, sună groaznic, de la țară.

Cam asta îmi inspiră această zi de import. Iubirea adică atinge paroxismul…love, scuzați.

 

T.D.

 

Anunțuri
 

2 răspunsuri la „,, HAPPY VALENTINE’S DAY !”

 1. ela1l

  16/02/2011 at 13:24

  Happy… what?

   
 2. esoel

  16/02/2011 at 15:00

  Ce iti inspira tie nu e departe de ceea ce cu adevarat este pentru romanii cei multi 😮 prosteala pentru fite si agarici.
  Nefiind din datinile noastre(si ele abia mai fiind tinute minte-vezi Dragobetele care in unele zone nu emai exista in memeoria colectiva ,darmite sa mai si fie sarbatorit) e imposibil sa mai fie inghitit de multime .
  Dar ,sigur,fiind si noi europeni si cosmopoliti,nu trebuie nici interzis nici descurajat:cine vrea nu are decat sa sarbatoreasca si ziua fluturilor daca o exista ,cu ceva trebuie sa isi umple timpul .

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: