RSS

,, BITU ”

03 Feb

Bitu

Nicu și-a cumpărat laptop ! Nicu a devenit utilizator de Internet ! Lucrurile s-au produs aproape simultan în momentul în care Nicu a intrat în rândul pensionarilor. Mai poticnit la început, prin noianul de butoane și comenzi, atât ale virtualului, cât și ale magicului aparat, a reușit totuși să deprindă tainele de bază care să-i permită o navigare acceptabilă. Odată dezmeticit, cu informația la îndemâna sa, a pășit și pe tărâmul vast al socializării virtuale. Timid inițial, ca orice om nefamiliarizat, de la zi la zi a prins curaj și a început să prindă și terminologia specifică. Exprimări ca cf?, brb, ms, asl ș.a.m.d nu i s-au mai părut lipsite de sens și conținut. Dinpotrivă, a simțit un nou tonus, un nou ritm, parcă nici vechile probleme cardiace nu-l mai supărau așa. Într-un cuvânt se simțea iar tânăr și plin de viață. Simțea că ceva are să se producă, ceva minunat.

Și s-a produs. Sub forma pseudonimului Gratia4u, apărut pe neașteptate, în timp ce Nicu își reînprospăta albumul foto de pe site-ul x. ,, Ești un scump !’’- a fost comment-ul ei, la fotografia de acum zece ani de pe litoral. Remarca i-a trezit vibrații pe care de mult nu le mai încercase. Purtat de reverberația clipei, a vizitat-o. În clipa în care forța de procesare a fluxului său de xMb/s a reușit să deschidă ușa tărâmului ei, a simțit că levitează. Gratia4u…excepțional ales, în perfectă concordanță cu ce i se relevase. Cu cinci ani mai tânără, văduvă și un chip și un corp… Instantaneu, spre a-i duce fericirea pe culmi nebănuite, a primit și cererea ei de add pe messenger. A aflat că o cheamă Norica,  lucrase la poștă, văduvă după doar un an de căsnicie, bărbatul murise în ’77 la cutremur, fără copii sau obligații, actualmente pensionată anticipat. Au ajuns să poarte îndelungi discuții, până târziu în noapte, pe diverse teme. Relația se solidifica cu fiecare zi.

A fost în pragul infarctului când un virus ticălos a pătruns și a decimat tot. Două zile, până a dus calculatorul la un nepot să-l refacă, a fost neom. Ce gânduri și-o fi făcut femeia…a avut încredere în el, i s-a destăinuit, iar el dispare așa… Cu sufletul la gură a redeschis, să-i explice grozăvia, ghinionul. Slavă Domnului, era on line. I-a explicat, ea a înțeles, l-a sfătuit să pună un antivirus puternic care să evite aceste rupturi.

De atunci viața lui Nicu a devenit una cu adevărat palpitantă. Trăia mici drame ori de câte ori cădea internetul sau laptopul dădea câte un rateu. Amicii îl vedeau din ce în ce mai rar, îl porecliseră ,,Bitu’’. Cel puțin atunci când Norica a avut gripă, patru zile nu a ieșit nici el din casă. S-a zvonit chiar că el  însuși ar avea probleme grave de sănătate. Unii mai răutăcioși șoșoteau că de fapt a căzut în patima băuturii și laptopul ăla e doar o explicație de fațadă pentru izolarea sa.

Ce s-a mai întâmplat nu mai știu. Am auzit doar că acum vreo lună a suferit o intervenție pe cord deschis, am aflat întâmplător de la un amic medic. Îl frapase efortul femeii care era cu el, de a sta lângă patul său zi și noapte timp de o săptămână. Cine era femeia nici asta nu pot spune. Cred că nevastă-sa, dar e posibil orice. Cine știe…

 

T.D.

 

Anunțuri
 

2 răspunsuri la „,, BITU ”

  1. ela1l

    04/02/2011 at 5:59

    😀

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: