RSS

,, STRICT SECRET ”

20 ian.

Uraganul

Din biroul colonelului răzbăteau sunete ciudate. Caporalul de la ușă avea ordin strict a nu lăsa pe nimeni să intre, singura excepție fiind domnul general, în cazul în care ar fi poftit să-i facă vreo vizită, lucru puțin probabil de altfel. De câteva ore bune, sumedenie de subordonați, cu diverse hârtii de semnat, au făcut cale întoarsă, înștiințați de caporal că șeful a dat ordin să nu fie deranjat, lucrând la ceva pe cât de important, pe atât de secret. Deja zvonurile prinseseră viață și circulau. Unii avansau teoria conform căreia, în spatele masivei uși, colonelul lucra la lista cu avansările la excepțional, meditând cu voce tare la numele și meritele potențialilor propozabili a fi recompensați. Alții, mai pesimiști, din contră, erau convinși că se pregătește un val de mutări disciplinare în urma mustrărilor primite din partea eșalonului superior la bilanțul anual. În fine, o a treia categorie, cea a civililor din unitate, dădeau drept sigură plecarea regimentului în vreun teatru de operații. Fremătau fericiți la gândul că vor rămâne majoritari în cazarmă.

Singurul care ar fi putut aduce certitudine privind ceea ce se plănuiește este caporalul lipit de ușă. Însă era de neînduplecat, ca o stâncă, repeta enervant ca o moară stricată, un singur lucru – Ordin să nu intre nimeni ! Devenise în doar câteva ceasuri cel mai urât și cel mai invidiat om din regiment, el, un biet caporal, deținea un secret la care nici măcar ofițeri superiori nu aveau acces. Un secret teribil, fără îndoială, colonelul intrase în birou la prima oră și, contrar obiceiului său de ani și ani de a bate-n lung și-n lat cazarma, astăzi nu se mișcase, ba-l plantase la ușă și pe soldatul acesta ticălos de mut, care ruinase deja moralul a două treimi din personal. Stă și se uită tâmp, turuind obsesiv ordinul, înfigând săgeți otrăvite în sufletele tuturor. Ceva incredibil se pune la cale, ceva colosal, fie un dezastru, fie o mare fericire și, din păcate, acest răcan ca un catâr refuza să spună ce se plănuiește.

Câte nu i s-au promis în schimbul a barem…a barem un cuvânt. Permisii la discreție, scutire medicală de la instrucție, de la gardă….și câte și mai câte. Nimic însă, nimic, și asta sporea îngrijorarea, nici un soldat sănătos la cap, cu simțul autoconservării intact, nu ar refuza așa ceva. Doar, doar în cazul în care a fost instruit special, pentru o misiune de-o importanță colosală, aceea de a rămâne stană de piatră și a apăra cu orice preț o operațiune ultraimportantă. Asta dădea fiori tuturor, dacă colonelul își încălcase subit tabieturile devenind atât de ermetic, fără discuție că un uragan avea să se pornească. Frustrarea era cu atât mai mare cu cât nu se cunoștea nici tipul lui, nici intensitatea și nici direcția din care va veni, nimic, nici un indiciu cât de mic care să ofere posibilitatea punerii sub un adăpost, cât de cât. Perspectiva de a înfrunta în câmp deschis și pe nepregătite vâltoarea transformase regimentul într-o boiler sub presiune. Telefoanele zbârnâiau în neștire, voci avide și misterioase, gâtuite de emoție, întrebau conspirativ – Ceva…? A ieșit…? Nimic însă, părea că planurile celui de-al treilea razboi mondial se concep în cea mai mare taină, păzite cu strășnicie de acest caporal infernal de încăpățânat.

Trecuse deja de unu și tensiunea atinsese cote paroxistice. Din spatele ușii răzbăteau periodic exclamații guturale și bocănituri teribile. Din păcate doar imposibilul soldat putea distinge câte un cuvânt, ceilalți doar ghiceau furia colonelului vorbind la telefon cu diverse structuri ale armatei unde cine știe ce grozăvii se coc.

În sfârșit…inimile stau să plesnească…s-a auzit clar strigătul șefului – Angheleeeeeeeeeeeee !. Îl cheamă pe Cerberul de la ușă…acuși trebuie să cadă și bomba… Prin ușa rămasă întredeschisă, s-au distins singurele vorbe inteligibile ale colonelului, pe ziua de azi –

–         Dă-o dracului mă Anghele cu școlile voastre…mereu se blochează mă când ajung aici…

–         Dom colonel, păi ați terminat jocul, de aia !

T.D.

 

Reclame
 

Un răspuns la „,, STRICT SECRET ”

  1. daurel

    21/01/2011 at 10:20

    Fain !

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: