RSS

,, ÎMPLINIRE ”

15 Ian

Împlinire

Gândurile zboară neobosite lăsând în urma lor crevase fierbinți, mărturii veșnice ale nașterii și zbuciumului lor binecuvântat de frenezia avidă de a pluti spre zări senine. Plutesc îngrămădindu-se alergând către zidul albastru, zdrobindu-se de el într-un sărut pătimaș, făcând loc altora și altora, tot mai multe, spre a-și potoli și ele setea de jertfă în fața sublimului ce le-a eliberat, dându-le aripi pline de dorința înălțării. Pleacă într-un sărut șoptit cu tainice doruri spre a se topi-n alt sărut nevăzut dar simțit din strigătul lor de contopire plăcut dureroasă cu primordialul albastru ce le cheamă la sine, le cheamă înapoi după ce le-a dat viață, pentru a zămisli din trupu-i dătător de fiorul descătușării altele și altele, într-un perpetuum amețitor de dulce și aromat, presărând calea cu praf auriu de stele și zăpezi parfumate.

Se eliberează în vâlvătăi răscolitoare, cicatrizând și pecetluind veșnic vechi plăgi fără rost, se înalță, plutesc, se-nbrâncesc sub imperiul ajungerii, argăsind și poleind calea cu pași tot mai siguri, învolburând-o cu colbul înmiresmat cu șoapte călăuzitoare, făcând punte peste vise fierbinți și ducându-și misiva ce ar arde mâinile care ar îndrăzni s-o întârzie. Tropot asurzitor de zbor nevăzut, de un intens amețitor, alcătuind o imensă sinapsă de vibrații înecate-n simțiri, ancorând izvorul de gânduri la oceanul albastru dătător de menire, cerându-și mult, tot mai mult tainul de ofrandă mistuitoare.

Și șuvoiul se întețește, urmându-și chemarea întrupată din poruncă mai presus de putința de a o nesocoti, fluidul alergând să-nplinească ce-i fu hărăzit să-nplinească, își pompează ființa încă nenăscută prin vase și vene ce stau să plesnească sub năvălirea pornită-n galop de nestăvilit să se-nchine și să sărute piciorul de nea al albastrului zid. Iar el, într-o gigantică și de foc generozitate, nebănuită sub recea-i vedere, preface sărutul himeric în întrupată ființă, aleasă a-i păși prin porțile ferecate de teama tâlharilor ce i-ar prăda înăuntrul și profana menirea-i de minunat albastru-auriu, păstrător de mister volburat și clocotitor.

T.D.

Anunțuri
 

3 răspunsuri la „,, ÎMPLINIRE ”

 1. ela1l

  15/01/2011 at 8:58

  Ai un dar deosebit de a mestesugi cuvintele…

   
 2. oanaclara

  15/01/2011 at 12:37

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: