RSS

,, RECLAMAȚIA ”

10 dec.

 

Reclamația

Reclamanta era o femeie mică de statură, trecută de treizeci de ani, cu degetele încărcate de inele. Mai mult se lamenta decât scria, lansând cu emfază sonoră întrebări retorice, pe un ton furios, la care agentului îi era imposibil să răspundă. O îndemna doar încurcat – Scrieți tot doamnă, tot ! Pe măsură ce se străduia să aștearnă pe hârtie și să-și denunțe necazul, enervarea sa părea în creștere, proferând amenințări grele și sentințe maxime pentru afrontul ce i se adusese probabil, amestecând judecători, puteri proprii și divinitate, șuvoi ce trăda o întâmplare nemaipomenită din viața acestei doamne micuțe și aprigi. Agentul, se cufundase intenționat de preocupat într-o stivă de dosare, spre  a nu mai fi nevoit să răspundă tirului de întrebări, haotice și din care nu deslușea mare lucru, de altfel – Scrieți tot, tot doamnă !, o îmboldea și îndemna cu speranța că-și va isprăvi mai repede plângerea, trecuseră deja două ore și așternuse doar câteva rânduri, și ele lăbărțate grozav și dezlânate.

Of-ul părea însă prea mare spre a fi expus doar în scrisul sec, așa că, după fiecare îndemn, verva sa vocală lua un crescendo nemaipomenit, interogativ și imperativ în general – Zi și dumneata domnule agent, e posibil așa ceva ? Nu, nu-i posibil, îți spun eu !, dădea tot ea răspunsul la o speță rămasă deocamdată un mister de nedeslușit din amalgamul oral al doamnei, făcută parcă pentru a produce sunete. Se deduceau doar niște atribute – …nenorociți, măgari, animale – destul de obișnuite de altfel în astfel de situații. Își ridica spre tavan mâinile încărcate cu metal prețios, în care pixul părea un obiect derizoriu și rătăcit cine știe cum, și cu ochi ce aruncau scântei din corsetul lor de farduri cu larghețe aplicate, se destăinuia cerului, agentului, lumii întregi, își striga revolta – Așa ceva n-am pățit de când mama m-a făcut ! Scrieți doamnă, scrieți tot !, se auzea stereotipă vocea agentului din maldărul de celuloză în care voit se îngropase.

În fine, la capătul a cinci ore de caligrafie zgomotoasă, a predat două pagini de clasele mijlocii și mici, agentului realmente curios de obiectul acestei reclamații de-a dreptul epuizante.

După datele personale, presărate cu multiple corecturi, urma un cv stufos cuprinzând numeroase realizari personale, în special de sorginte domestică, apoi trei avorturi, dintre care unul urmat de complicații și la final drama femeii moderne – lipsa de respect a masculilor nesimțitori. Speța, era astfel redată –

,,…aflându-ma la localul Cocoșul Roșu, în compania numitului Petrache Cocorescu, director la ape,  total pe neașteptate a apărut soțul meu care mi-a aplicat două palme în văzul tuturor. După o scurtă discuție cu cel în compania căruia mă aflam și pe care n-o cunosc întrucât îmi refăceam machiajul la toaletă, acesta s-a apropiat și mi-a aplicat și el două palme, tot în văzul lumii, adresându-mi și următoarele – Nesimțita dracului, ești măritată ! Adică cum, e o nesimțire a avea un cămin ?

Aduc în atenția organelor tratamentul brutal la care m-au supus cele două bestii…’’.

 

Semnează,

Tatiana Puțureanu, victimă

 

T.D.

 

Reclame
 

5 răspunsuri la „,, RECLAMAȚIA ”

 1. ioniboni

  10/12/2010 at 6:28

  Da` chiar asa, e o rusine? Sa iti inseli sotul?:))) Foarte frumos!!!:)))

   
 2. coramica

  10/12/2010 at 8:40

  Esti total, omule! Azi-maine ma astept sa-ti apara o carte. Ma simt mai bine decat pe blogul madamei LL, unde am fost facuta „scroafa batrana si grasa”. Ca „scroafa grasa” e un pleonasm pt doamna scriitoare, asta e partea a doua, las-o sa traiasca fericita, nu?

   
  • Daniel Tudose

   10/12/2010 at 8:48

   multumesc. nu pune la inima doamne LL…gospodine cu aere de tanti docte

    
 3. Ironicblonde

  14/12/2010 at 10:48

  Păi îi înţeleg oftica directorului la ape: pe lângă faptul că şi-a plătit lipsa de vigilenţă, neobservând verigheta,mascată strategic de tonele de guguloaie de pe degetele Puţurencei, tot el cred că a trebuit să plătească şi consumaţia!

   
 4. Maria

  15/12/2010 at 6:30

  foarte in stilul lui caragiale 😉

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: