RSS

,, MIKY ”

29 oct.

Miky

O chema Mihaela, dar toată lumea o știa și o striga Miky. Adora acest diminutiv cu rezonanță occidentală, considera că se potrivește cu firea ei zburdalnică, noncomformistă și rebelă, plus că i se părea că-I conferă multă prestanță și popularitate. Așa se și recomanda, simplu, Miky, Mihaela îi suna străin, aproape că nu reacționa când cineva i se adresa așa, fie nu realiza că ea e cea apelată, fie percepea formula ca pe un semn de ostilitate.

Era totuși o mică problemă. De fapt mai mare, care o sâcâia și înfuria la culme ori de câte ori se releva. Ca o ironie, tot de nume e vorba, cel de familie, Duță. E oarecum…hilar să te recomanzi unor abia cunoscuți  – Bună, îmi pare bine, eu sunt Miky…Duță.  Unde mai pui că și cârcotași și glumeți sunt destui, care sesizaseră întâmplătoarea dar nefericita asociere și se mai dedădeau la mici răutăți… Ce reprezenta conjugarea prenumelui diminutivizat și atât de drag cu numele, nu o deranja deloc, însă suna de-a dreptul ridicol și bășcălios. Blestema în gând acest ghinion teribil sub semnul căruia trebuia să-și ducă  existența până…până va adopta numele viitorului potențial soț și să scape definitiv de grijă. Până atunci însă, o apucau dracii când îl auzea pe tatăl său evocând rădăcinile adânc înfipte în negura timpului ale familiei – Cum să nu…os domnesc…v-ați perpetuat să-mi ruinați mie imaginea…un Popescu, Ionescu nu se putea…, își spunea în gând.

Adevărul este că nu trebuie decât unul singur care să dea tonul unei snoave, în cazul nostru micul și nevinovatul demon, pentru ca ea să se perpetueze cu viteza luminii. Alintătorul și rezonantul Miky, începuse, tot mai des să aibă și terminația ei de fată. Repezea fără milă pe cei ce rosteau blasfemia, dar, cum se știe, asta incită și mai mult pe amatorii de glumițe. O apuca plânsul ferm convinsă că îi lipsă, toți făceau referire la ea cu blestemata aia de asociere. Discret, se interesa, nimic însă, era tot Miky, cel puțin așa susțineau cei trași de limbă. Asta o  mai calma.

A luat totuși o hotărâre capitală. Trebuia să revină urgent la Mihaela, altfel estima că o paște riscul să se vadă aruncată definitiv în derizoriu, procopsindu-se cu acel apelativ ordinar pentru totdeauna. Prin urmare, a rugat cunoscuții să o strige Mihaela, Miha, mă rog, nu Miky. Fire impulsivă și nervoasă, cel puțin formal a reușit să nu mai audă vechiul și atât de dragul cândva diminutiv.

Trecutul însă, acea entitate nemiloasă care aleargă după oameni să-i prindă din urmă și să-i nefericească, nu doarme. De acolo a apărut pe neașteptate, ca de obicei, și marea ei dragoste, cu cel mai comun  nume de pe pământ, George Rădulescu. Abia în pragul nunții a avut revelația că într-adevăr s-a născut sub o zodie potrivnică. Dumnezeule nu, orice, dar nu se putea s-o cheme așa…ca pe…o, Doamne, cât o disprețuia ! Drept urmare, și-a păstrat și numele de fată, spre mândria tatălui care a ciupit-o drăgăstos de nas-

–          Ce drăcușor de fată are tata…

T.D.

Reclame
 

2 răspunsuri la „,, MIKY ”

 1. john from London

  29/10/2010 at 11:58

  Ai grija pifane , vezi sa nu fie si altii pan jur , oricum felicitari

   
 2. ioniboni

  01/11/2010 at 12:37

  Am citit demult prin ziare de o fata cu numele de familie Fundulet.Cand s-a casatorit a avut nenorocul de a se numi:Curut.Insa proaspetii casatoriti au parasit Romania , alegand Germania unde si-au schimbat numele care ii necajise ani buni in Kurtz…

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: