RSS

,, O TRAGEDIE CAZONĂ ”

06 Oct

O tragedie

În cazarmă vestea s-a răspândit ca fulgerul – A murit plutonierul Vasilescu ! Se afla în avionul prăbușit azi dimineață, în drum spre Egipt, în concediu ! Părerile erau împărțite, poate totuși există supraviețuitori și a scăpat, nu, nicio  șansă, au pierit toți ! Săracul Vasilescu, băiat tânăr, ce ghinion, ce tragedie !

Știrea a ajuns și la urechile conducerii unității – Avea aprobare de a părăsi țara ? – Să trăiți don colonel, nu avea ! – E groasă treaba ! Trebuie să raportăm mai sus ! E un act de indisciplină ! Lanțul s-a pus în mișcare, plutonierul Vasilescu, nu mai era un zvon, murise. I s-a descuiat biroul, o lumânare pâlpâia în memoria defunctului. Se mai aștepta doar confirmarea oficială, ca familia să fie anunțată, avea să dureze, cine știe unde căzuse. Oricum, cazul a fost prelucrat cu tot personalul unității, colonelul însuși a explicat – Este o tragedie, indiscutabil, dar trebuie să tragem învățăminte ! Militarul, când părăsește garnizoana, cu atât mai mult țara, trebuie să raporteze ! Dacă raporta Egiptul, poate nu-i aprobam și acum era printre noi !

Supărarea colonelului era dublă. Pe lângă pierderea lui Vasilescu, eșalonul superior, promt înștiințat, îl muștruluise bine – Frumos domnule colonel ! Oamenii îți umblă pe tot mapamondul și dumneata habar nu ai ! Halal instruire ! Trebuie o grozăvie ca să afli și dumneata ce-i cu subordonații !  Nu-i deloc plăcut când primești astfel de observații de la superiori. Acum însă…tardiv, cine să știe că Vasilescu e pasionat de piramide, a zis că-n concediu merge la mare, la noi. Asta e, un comandant are parte și de astfel de momente, trece, a trecut de fapt, nu s-a lăsat cu alte sancțiuni, doar mustrarea verbală, asta nu se trece la dosar. Dumnezeu să-l ierte și pe Vasilescu !

Oamenii deja depășiseră șocul dispariției îngrozitoare a fostului coleg. Conducerea aștepta comunicarea oficială cu cei pieriți în accident, omul murise dar…de, hârtiile sunt hârtii. Dacă cumva i-or găsi și trupul, era pregătit totul de funeralii, dacă nu, o slujbă mică și viața merge înainte. Dar…durează, la știri au zis că picase undeva în munți, deci…  – Domnilor, îi dăm toate onorurile și mergem înainte !, declama colonelul, vineri, la bilanțul săptămânal.

Luni dimineață, la prima oră, medicul unității străbătea în fugă aleea. Două femei de la secretariat și un caporal leșinaseră la poartă. Panică. Într-o încăpere a punctului de control, ofițerul de serviciu, galben ca ceara – Ce-i cu dumneata domnule, ce-i mascarada asta ? – Dom maior, m-am prezentat la serviciu, din concediu…raporta plutonierul Vasilescu mirat. – Acum s-te văd Vasilescule cum o dregi cu Egiptul… – Ce Egipt dom maior ? Am fost la soacră-mea, la porumb, în Moldova !

Locțiitorul colonelului, congestionat și transpirat, dă buzna în biroul acestuia fără a mai ciocăni.

–          Domnule colonel e groasă ! Altă grozăvie !

–          Ce-i frate, care a mai murit, ce-i ?

–          Vasilescu…s-a întors…din Moldova ! Trăiește !

–          Ne-am ars ! Ce belea !

Într-adevăr, eșalonul superior a turbat. S-a ordonat depistarea urgentă a celui care-l ,,suise’’  pe Vasilescu în avion. Colonelul s-a pensionat.

T.D.

Anunțuri
 

2 răspunsuri la „,, O TRAGEDIE CAZONĂ ”

 1. gabriela

  06/10/2010 at 8:47

  ai citit si tu stirea aceea cu militarii romani care insoteau un transport de ajutoare umanitare. Ca il loc sa ajunga in Haiti au ajuns in Tahiti? 🙂
  http://www.adevarul.ro/international/Haiti-Tahiti-o_farsa_jenanta_pentru_romani_0_205779808.html
  Sa vezi cum au lluat teapa jurnalistii de pe mapamond care s-au invatat sa inghita stirile ca pestele, fara sa le analizeze.

   
  • Daniel Tudose

   06/10/2010 at 8:53

   in army sunt mereu cazuri ,,vasilescu”, ba morti, ba alte minuni

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: