RSS

,, 13 ”

14 sept.

13

Primul pedagog al țării, micul la stat premier, a emis un comunicat sută la sută produs al gândirii sale de demisol, demn de o zi de 13. Nu reproduc ad literam că e prea profundă cugetarea, dar zice cam așa – Dragi elevi, doar învățând veți ajunge învățați, nu uitându-vă la seriale ! Trebuie să mărturisesc că în în câteva cuvinte simple, omul a reușit să sintetizeze ceea ce altora le-a luat ani de zile, pierzându-și timpul cu scris cărți, devalizând bugetul cu drepturile lor de autor. Atâta putere de analiză și sinteză, mai rar.

După o noapte de nesomn, am reușit să străpung corola de minuni a cugetului acestui mare român. Într-o frază, a reușit să atingă toate punctele nevralgice ale formării viitoarelor generații. Iată –

  1. Televiziunile sunt răul suprem, subminând efortul guvernamental în domeniul educației, prin difuzarea de  seriale seculare ca Tânăr și neliniștit, pe care elevii le urmăresc de la clasa întâi, până la bac, răpindu-le timpul de studiu.
  2. Nu poți ajunge savant studiind doar în pauzele de publicitate, chiar dacă-s lungi.
  3. Necesitatea ca fiecare elev să aibă o conexiune la net, televiziunile avide de rating nu difuzează nimic despre păpădie.
  4. Generația actuală, de repetenți maturi, este produsul unor producții gen Dallas și Sclava Isaura de acum 20 de ani.
  5. Și guvernanții se uită la seriale, însă doar la Telenciclopedia.

După cum se vede, încărcătura mesajului a fost una amplă, așa cum îi șade bine unui oficial, și prof. Univ. Dr. pe deasupra. De reținut și aplecarea spre elev, lui i s-a adresat și nu cadrului didactic care nu face nimic și tot cere bani. S-a relevat subtil și conceptul de autodidact, doar câteva directive de sus și se pot face noi economii la buget, copiii pot învăța singuri, permițând desființarea corpului didactic.

Mesajul a fost realmente genial, pe cât de simplu, pe atât de profund. Și promițător. Se pare că prin sferele puterii circulă un zvon, o idee, însușită imediat de pedagogul nostru, cum că omul învățat e rezultatul învățăturii și nu a altor chestii cum se credea până acum la vârf… Este, fără discuție un vizionar.

T.D.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: