RSS

,, CONVINGERI DE NECLINTIT ”

13 Sep

Convingeri

Convingerile sunt acele păreri ferme, hotărâte, aproape de neclintit asupra anumitor lucruri. Omul convins de un anumit aspect, e de asemenea convins că îi sunt cunoscute în detaliu toate fațetele problemei respective, evaluarea de ansamblu ducând la o concluzie de nezdruncinat. Mă rog, atât cât poate fi nezdruncinatul de…nezdruncinat.

Asta ca o introducere în universul părerilor Herminei, care identifica partea bărbătească ca și corespondent biped al rasei suine, dar nu oricum, ci o rasă suină contaminată cu tare umane, și anume – porci misogini și plini de ei. Iubise și ea o astfel de entitate, pe atunci însă zicea că era naivă și neștiutoare, abia când vietatea a dat toată măsura reminiscențelor sale patrupede, s-a luminat și ea și a scăpat definitiv de întârziatul în evoluție. Ajunsă astfel la porțile cunoașterii, și-a promis că va fi draconic de selectivă pe viitor spre a nu mai repeta greșeala, care a învățat-o un lucru capital – speciile nu se pot amesteca între ele.

În acest fel, convingerea odată formată, și-a făcut o datorie din a demonstra, pe cât mai mulți subiecți, că trăsăturile de caracter ale suinelor sunt cele ce guvernează și lumea masculină. S-ar spune că a căuta nod în papură e ceva negativ, nu și în cazul nostru, un dram oricât de mic de deficiență de caracter prezent într-un bărbat, reprezintă embrionul care se dezvoltă cu viteză luminică, suinizând în cel mai scurt timp în totalitate întregul. Prin urmare, a depista și cea mai mică urmă de ,,genă porcină’’, cum spunea ea, e unica soluție. Și nu îi era greu deloc, atâta timp cât în plămădeala bărbatului totul se umflă și dă pe dinafară, mai ceva ca drojdia în apă. Argumentele și exemplele, provenite din pelerinajul său de cunoaștere alături de mai sus pomenitul pitecantrop, erau zdrobitoare, mici neadevăruri = mama minciunii grosolane, mici întârzieri = forma incipientă a lipsitului de acasă, scurta enervare = embrionul violenței conjugale, privitul discret al unei femei = înclinație certă spre preacurvie și adulter, o bere, două la terasă = începutul alcoolismului, un banc cu femei =  dovada incontestabilă a misoginismului ce va refula în scurt timp, mersul la meci = apetit spre huliganism plus incultură crasă, un strop de cafea pe cămașă = …ca la cocină ș.a.m.d.

Funcționând în acest fel, mecanismul masculin nu putea ajunge, în scurt timp, decât dolofanul cu osânză, menit să înnegureze existența unei femei, să o plafoneze, să-i obtureze perspectivele de dezvoltare, încercând s-o sechestreze în universul hrubei lui preistorice și grobiene. Ori una ca asta, Hermina nu putea accepta, în materie de acești bipezi rătăciți pe scara evoluției undeva pe la Neanthertal, se declarase o rasistă convinsă, ori apare arianul, ori… Să nu credeți că lucra doar teoretic, nu, empiricul avea locul său, accepta invitații la o cafea, la o plimbare, toate experimentele sfârșindu-se identic, avea niște metode fariseice prin care scotea la lumină din subiect și cea mai mică sămânță încă negerminată de material defectuos. Cea mai vagă urmă și eticheta era lipită – porc, fază incipientă, în creștere sau matur.  Din moment ce testase câteva eșantioane reprezentative, cu aceleași concluzii, a generalizat eticheta, mai ales că socotea suinismul masculin contagios.

După cum vedeți, Hermina simboliza ceea ce se cheamă convingeri adânci. Cu nimicnicia bărbatului adânc înfiptă în creierul ei și birmaneza Pufy răsfățata sa, anii au trecut. Avea o carieră strălucită și tot ce-i trebuie. Singurul neajuns era involuția celor ce ar trebui să fie jumătatea femeii. Tocmai urmărise un film pe această temă, când și-a zis distrată, vorba aia veche – Hm…adică de ce nu…pentru un cârnat nu trebuie să iei tot porcul… Chiar așa, cu prima ocazie a materializat teoria. Doar că suinezul a continuat s-o sune, până l-a pus la punct – Ascultă băi nene, întâi evoluează și apoi…vezi-ți de treaba ta… La potolit.

Într-o zi, pe Calea Victoriei, cu Pufy în coș, dă nas în nas chiar cu…

–          Bună, ce mai faci ?

Lume multă, ce să-i zică decât adevărul.

–          Bună, ce să facem…uite mergem he, he…la băieți…

–          Aha, drăguț, drăguț… păi și cu pisica ce faci ?

A rămas trăsnită – Porc ordinar ! Cârnat pe două picioare ! Uite așa tratează nenorociții orice femeie integră și cu opinii proprii !

A făcut cale întoarsă, direct la veterinar. Pufy nu avea să aibă de aface cu specia masculină ticăloasă.

T.D.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: