RSS

,, RADICALIZARE ”

10 Sep

Radicalizare

Tot mai des aud, din gura unor prezumați cunoscători într-ale socialului și politicului, analiști, jurnaliști sau alți formatori de opinie, că România s-a radicalizat, asistăm la o radicalizare tot mai accentuată a societății vis a vis de diverse fenomene induse sau născute din pântecele democrației noastre neolitice. Adică omul nu mai înghite așa ușor gogornițe și jocuri politice, este mult mai înverșunat când vine vorba de infracționalitate și e gata să pună mâna pe ciomag și să altoiască pe cei pe care mâna paralitică și tremurândă a justiției nu-i poate ajunge, plus alte lucruri care produc scrâșnet de măsele cetățeanului creându-i o stare de  revoltă și  imboldul de a lua atitudine.

Este doar parțial adevărat, în opinia mea, de fapt acest adevăr e valabil preț de o secundă, două. Cum să spun eu…Marin Preda a spus-o mai bine, cu femeia aceea care acum se f…, și imediat se desf… și tot așa. Identică găsesc că-i și această radicalizare la români, acu-i radicalizat, în minutul următor e desradicalizat și are nevoie de o nouă  amorsare, altfel…altfel orbecăie într-o stare ambiguă de nici el știe ce.

Media, ca un bărbat atent, produce momente de radicalizare pe bandă rulantă, au ars bebelușii la Giulești, o partidă de radicalizare pe cinste, s-a stins, interlopii din Târgoviște, radicalizare reload, a trecut, arestarea lui S.O.V., radicalizare re-reload și tot așa. Un lanț nesfârșit de astfel de momente care numai radicalizare nu se poate numi, mai degrabă un spectacol vulgar, cu niște conexiuni alambicate între scene, care în final nu mai trezește nici un fel de reacții, ci un fel de frigiditate și lehamite, senzația de plictiseală  și deja vu, și poate doar dorința, venită dintr-o obișnuință mecanică, de a se…radicaliza periodic și fără finalitate, doar așa, de amorul artei.

Radicalizare plăcută, dar nu ca femeia lui Preda…

T.D.

Anunțuri
 
 

2 răspunsuri la „,, RADICALIZARE ”

  1. daurel

    10/09/2010 at 5:57

    femeia despre care vorbea M. Preda traieste in Franta; a fost casatorita cu scriitorul, scrie si ea…

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: