RSS

,, UN FERICIT ”

04 Sep

Un fericit

Când s-a petrecut din lumea asta a fost jale mare. Nu aș putea să vă spun cam câți l-au regretat, dar cu certitudine pot afirma că toată partea feminină care l-a cunoscut a făcut-o. Ce să spun, a făcut parte dintre acei puțini fericiți cu trecere mare și constantă în rândurile sexului frumos. Nu o dată l-am văzut asaltat realmente, admirat, dorit, cu suspine și priviri galeșe. Era un gentleman, nu ca acei țopârlani care gonesc după… Știa că este râvnit, cu toate astea aroganța îi era străină. Fire sociabilă, răspundea politicos chiar și celor mai urâțele, când îl asaltau, o atenție găsea pentru toate.

Niciodată nu am auzit să se poarte urâcios cu vreo admiratoare. Nici nu se cade. Probabil considera că dacă natura îl dăruise cu atâta trecere, ar fi egoist să nu o împărtășească, să nu întoarcă și el ceva din prea plinul său de popularitate, poate doar formal uneori, dar oricum nu-i puțin lucru. Motiv pentru care nici nu s-a atașat în mod deosebit de cineva. Accepta și întorcea cu larghețe atenție tuturor celor ce-i aruncau priviri pătimașe. Era acel gen carismatic și impunător, o masculinitate copleșitoare, elegantă și seducătoare, aproape grațioasă, însușiri native,dar, în același timp emana o inocență și o blândețe copilărească. Avea acea mândrie și demnitate a celui rasat, cu sânge nobil, ales, calitatea se vedea de la distanță, ce să vă mai spun, într-adevăr unul din aceia cu care natura a fost mai mult decât darnică. Cusururi, hm, îmi este greu să găsesc, poate faptul că s-a ridicat mult deasupra semenilor săi, stârnind unele invidii.

Un Don Juan, un Cassanova, ar spune unii, eu spun că nu. Pur și simplu aceasta a fost menirea lui pe pământ, să fie admirat și dorit, să împartă bucurie și să aducă fericire. Un răsfățat, ar spune alții. Deloc, modestia l-a caracterizat, nu epata și nici nu se dădea în stambă sub aura sa de special. Să aibă vreodată vreun conflict cu cineva, să agreseze sau să supere…nu-și amintea nimeni. Simpla prezență impunea respect, iar ele…topite, cum era zărit, îl înconjurau din toate părțile.

S-a dus destul de tânăr, dar și așa, a topit mai multă pasiune decât alții în trei vieți.  După ce am văzut eu atunci când a plecat, după tristețea care domnea, nu va fi uitat niciodată. Eu unul nu-l voi uita curând, ce cârnați am mâncat în iarna aia ! Grozav berbec a fost Tony, vă spun, oile parcă plângeau.

T.D.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: