RSS

,, S.O.S ”

18 Aug

Sigur că da, este important ca vinovații de la fața locului să fie identificați și sancționați, în cazul tragediei de la maternitate. Numai că, în lanțul sistemului românesc de sănătate ei sunt doar ultima verigă, cea mai vizibilă și ușor de tras la răspundere. Răspundere care, de fapt, e mult mai largă. Cu oricâtă pasiune și dăruire și-ar face meseria un cadru medical, în condițiile unui sistem subfinanțat și realmente ruinat, atât material, cât și uman, asemenea nenorociri și nu numai, vor deveni obișnuite.

Oricâtă strădanie ar depune medicul, cu condiții de acum treizeci de ani nu-i poți cere să facă minuni. Iar când la asta se adaugă și câte o eroare umană, existentă peste tot în lume, proporțiile dezastrului devin infiorătoare. M-am tot uitat la câtă ipocrizie și demagogie se face pe marginea acestei tragedii. Medicii sunt când eroi, când criminali, când îngeri, când demoni. Despre cei care ar trebui să vegheze la resursa sistemului, nimic, ba mai mult, ei țipă că medicii…așa și pe dincolo…asta e problema.

Restul sunt povești, când bolnavii stau câte doi în pat, vin cu medicamente de acasă, e cuptor în saloane, cad pereții, toaletele-s…cum sunt  ș.a.m.d., eu nu mă mir că se petrec atâtea. O mică eroare umană și dezastru-i gata. Nu-i totuna să ia foc accidental o instalație dintr-un spital modern și una dintr-o clădire vetustă numită spital românesc… Până una alta, probabil că vreo infirmieră amărâtă va fi scoasă drept ,,cancerul sistemului sanitar ‘’…

Anunțuri
 
 

3 răspunsuri la „,, S.O.S ”

 1. Cati Lupaşcu

  18/08/2010 at 9:20

  Tot ce spui aici este perfect adevarat. NUmai ca, sa imi fie cu iertare, pe cazul de fata, nu se pliaza. In camera acelor bebelusi nu intrase nimeni de cel putin o ora, unii spun chiar doua. Este indamisibil. Apoi sectia cu pricina este printre cele moderne, renovate. Da, dai vina pe sistem pentru ca nu ai medicamente, aparatura, dar cum sa spui asta cand cauza incendiului a fost atat de stupida: fire neizolate.
  Eu cred ca personalul este nemultumit de conditii, de salarii. Este cumplit de adevarat, dar asta, nu te supara, nu-i disculpa in acest caz.
  Nu vreau sa supar oamenii din sistem, le recunosc meritele, le stiu eforturile si sacrificiile. Totusi, si printre ei sunt colegi care chiar nu au ce cauta in sistem.
  Gata ca plictisesc.

   
  • Daniel Tudose

   18/08/2010 at 9:46

   detaliile anchetei nu le stiu, evident ca sunt si uscaturi in sistem, iar o uscatura arsa la buzunar, devine bestie. nu-i scuz pe cei de acolo, totul se incadreaza in ritmul general al societatii

    
 2. costi

  18/08/2010 at 15:35

  Mi-e mila de dreptatea care se va face prin pedepsirea unuia sau unora cazuti ca tapi ispasitori.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: