RSS

,, JOCUL DECISIV ”

16 aug.

Jocul decisiv

Jocurile sportive între Rai și Iad sunt în plină desfășurare. Rezultatul e strâns, așa cum se pretează unei competiții cu tradiție și ștaif.

După prima zi de concurs, Iadul, în urma probelor de alergare pe distanțe scurte, se afla în avantaj clar. Aici, dracii iuți de picior, cu vântul în spate, n-au avut nici o problemă în a surclasa înaripații îngeri, cu aripioarele cam bulversate de briza ce sufla. A doua zi însă, balanța s-a echilibrat. La proba clasică de maraton, dracii au pornit ca din pușcă, dar, pe la jumătatea cursei, au cedat unul câte unul, istoviți, sub privirile disperate ale lui Satan, în lojă.  Îngerii, dozându-și judicios efortul, cu o tactică impecabilă pe termen lung și etape, au învins la pas, în aplauzele mulțumite ale Domnului.

A urmat ziua consacrată jocurilor sportive. La box, chiar cu riscul unor speculații de non-combat, Dumnezeu a aruncat repede prosopul, în protestele drăcimii setoase de bumbăceală. În meciurile de handbal, volei și baschet însă, salturile impresionante dar haotice ale cornoraților, nu au putut ține piept ofensivei bine organizate și abile ale îngerimii, admirabil conduse de  pe bancă. Natația, sporturile cu motor și celelalte au  păstrat echilibrul, când părea că o parte se detașează decisiv, cealaltă revenea spectaculos, reechilibrând balanța. Se contura tot mai clar faptul că învingătorul se va decide în ultima zi, la regina jocurilor anuale, marea și mult așteptata partidă de fotbal.

Ziua a sosit. Stadionul, plin ochi, aștepta decisiva confruntare. Echipele, fiecare în jumătatea sa, își săvârșea ritualul de auto motivare. Dracii, ciorchine în jurul lui  Satan, strigau blestemății amenințătoare și își frecau încheieturile cu sulf. Îngerii, aranjați pe două rânduri, intonau un cântec de slavă Domnului și îndemnau la fair-play.

În sfârșit, meciul îmcepe, în obișnuita notă de tatonare. Diavolii, faultau totuși foarte mult, în scop de provocare și intimidare, însă adversarii le zâmbeau cu bunătate și mare îngăduință. Nici când mijlocașul dreapta, al Raiului, a părăsit terenul cu o aripă luxată, zâmbetele nu au dispărut, Domnul îndemnând la intonarea unei ode de iertare a păcatelor, până își va reveni busculatul. Dracimea începuse să  fie cam nervoasă și  descumpănită, jocul era ermetic, faze fierbinți nu se întrezăreau și nici tactica provocatoare nu dădea deloc roade. A venit pauza și ceva trebuia schimbat, altfel iar se termina cu anosta remiză…

Și ceva chiar s-a întâmplat  la pauză. A doua repriză a început în cu totul altă notă. Ucigă-i toaca, într-un fair-play exemplar, întindeau mâna și prezentau scuze îngerilor care mai cădeau la pământ. Un drac, fundaș mi se pare, chiar a cerut să fie eliminat fiindcă faultase involuntar. Așa ceva nu mai văzuse competiția. Dumnezeu cere o pauză de hidratare și discută ceva cu căpitanul echipei. Meciul se reia și…incredibil, fără precedent, un împielițat este faultat, oooooooooo, dar e călcat voit și pe coadă… Jocul  se animă, îngerii par dezlănțuiți, alt drac e apucat de coarne, trântit brutal. Portarul Iadului iese cu comoție, în  urma unui cap în figură, o talpă criminală scoate din joc și un înaintaș, măcelărit realmente. Inevitabil, vine și golul Raiului, controversat, cu aripa și după o ținere vizibilă de coadă și o lovitură în plexul apărătorului.

Satan se zbate ca un leu în cușcă pe bancă, oripilat, negru de indignare, siderat de ce se petrece în teren.

–          Huo, criminalilor ! Casapilor ! E strigător la ce…, ptiu drace, vorbesc prostii… Huo, animalelor ! Tu nu vezi Doamne că fiarele tale îmi stâlcesc echipa ?

–          Măi blestematule, tu crezi că aici e șezătoare ? Fotbalul e un joc de angajament, de uzură, de anduranță…muierilor ! Hai băieții, pe ei !

Rezultatul final a fost vehement contestat de drăcime, pe motiv de comportament nesportiv. Contestația a fost respinsă. S-au invocat ,,motive obiective’’, parcă…

T.D.

Reclame
 

2 răspunsuri la „,, JOCUL DECISIV ”

  1. coramica

    16/08/2010 at 6:40

     
  2. coramica

    16/08/2010 at 6:43

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: