RSS

,, PATRIA HOȚILOR PATRIOȚI ”

14 aug.

Vechili

România se confruntă cu grave și reale probleme, nu-i o noutate. Totuși, în opinia mea, nu criza este cel mai mare rău, cât o anumită atitudine. Și anume, atitudinea de vechil, de vătaf, ca și manieră în care înțeleg unii că trebuie condus un stat democratic. Sub așa zisa constrângere a măsurilor urgente anti-criză, dialogul a murit realmente, înlocuit cu un monolog stereotip și contradictoriu a celor de la vârf. Monolog, pe alocuri, cu iz dictatorial și discreționar, în care poporul este evocat ca cel mai mare rău al acestei țări. Discurs de moșier autoritar, care, fără reținere, plasează responsabilitatea actualului haos pe umerii poporului.

Da, unica vină a poporului este că s-a lăsat îmbrobodit să aleagă ce a ales. Dar, lipsa de minimă decență care emană din arcul puterii, seamănă izbitor cu mentalitatea vătafului fără scrupule. Instituția numită Președinție a devenit un soi de Mafalda, iar Guvernul un iobag fără identitate, menit să execute necondiționat. Agresivitatea, demagogia și obrăznicia unui președinte, obsedat de cultul personalității și a jocului politic pe spinarea poporului, luat deja la rost că…nemaipomenit, nu-și iubește țara, sunt lucruri suficiente pentru a defini România drep moșia câtorva … n-am  cuvinte.

Mr. President, în diletantismul său, nu pricepe că românul își iubește țara, nu și pe ,,arendașii’’ care o jupoaie și care au aruncat-o în ruină. Dragă domnule, a-ți iubi țara, nu înseamnă a iubi o mână de derbedei, erijați în mari patrioți, cu mine de atotștiutori și atotstăpânitori.

Zicea cineva o vorbă – Patria e poporul și nu tagma… Mă tem că faceți confuzie mr. President, noi nu vă asimilăm,  suntem ca apa și uleiul, tagma dvs…

T.D.

Reclame
 
 

Un răspuns la „,, PATRIA HOȚILOR PATRIOȚI ”

  1. coramica

    14/08/2010 at 5:01

    Din pacate, nici macar nu-i trece prin cap sa demisioneze

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: