RSS

,, O DISPARITIE ”

17 iul.

Nebunii

Un om își pune capăt zilelor, din motive mai mult sau mai puțin reale, pe fondul unei afecțiuni psihice sau într-un moment de disperare. Dumnezeu să-l odihnească și mai ales să-l ierte. Punct. Sfârșitul prin suicid e o decizie proprie și personală, exceptând cazul alienării.

Când omul respectiv e o persoană cunoscută, artist sau etc, tot ce pot spune e – ,, A fost un artist mare sau etc ’’. Punct. Cauzele care l-au determinat la gestul autosuprimării nu mă interesează. Nu înțeleg de ce cazul cântăreței e deja de proporții și se caută vinovați, care chipurile au împins-o spre acest act, radiouri care n-ar fi difuzat-o, televiziuni, ba chiar generic ,,sistemul ’’, care nu știu ce are cu artiștii. Să fie clar, artiștii fac show-ul pentru bani, ca să-l văd eu trebuie să-i plătesc, punct, el vinde, eu cumpăr. Când unul moare, spun – ,,S-a stins, a dispărut, un artist pe care-l consumam cu plăcere, păcat, a murit un om’’ și gata. Acel om nu-i nicidecum un erou al neamului, este un om care ne-a vândut doar ceva de calitate, nu ne-a dat gratis, așa că…

P.S. Eu nu l-am văzut pe președintele SUA la catafalcul lui M. Jackson. De ce ? Pentru că deși s-a stins un mega artist, mega artistul n-a dat nimic gratis, a fost un comerciant, ca toți artiștii. Noi în schimb îi tragem că ,,să avem grijă de artiștii noștri ’’. Păi avem, atunci când le cumpărăm produsul…mai mult ce grijă ? Trăim în capitalism fraților, nu mai există ,,artist al poporului’’, muzicianul e un om privat, e treaba lui cum își manageriază cariera, doar n-o să-I bată statu-n poartă – ,,Nu vrei să cânți ? Nu cumva ai depresie ?’’. Unii încă trăiesc pe vremea ,,repartiției’’ comuniste…

T.D.

Reclame
 
 

7 răspunsuri la „,, O DISPARITIE ”

 1. oanaclara

  17/07/2010 at 10:09

  Ea stie ce a determinat-o sa-si ia zilele sau daca a fost un accident. Si pe mine ma enerveaza presa romaneasca … atunci cand prind astia o stire o transforma in circ. A murit un om . Nici atat nu are voie sa faca?

   
 2. costi

  17/07/2010 at 16:49

  Poate ca-s pe alta linie, dar cea mai tare faza cu sinuciderea asta, a fost Happy Hour cu slujba de inmormantare in direct. Ce-i mai bun decat Happy Hour-ul de azi? Ala de maine… In direct cu Sfantul Petru (poate).

   
 3. daurel

  18/07/2010 at 6:16

  Cam asa simt si eu, dar nu prea aveam argumente; mi-a placut demonstratia.

   
 4. Incertitudini

  19/07/2010 at 6:00

  Dacă până ieri se zicea- viața bate filmul, de câteva zile , televiziunile, presa scrisă, radioul bat cel mai al naibii număr de circ, călcând pe cadavre..

   
 5. Morocanosul

  19/07/2010 at 10:26

  Atat de nesimtit se scrie in presa, atat de idiot…. ca avem foarte des o reactie acida de raspuns.
  Greu de inteles cum pe un om sa il bantuie suicidul si apropiatii sufletului sau sa nu simta.
  Ori acel om era singur si oamenii de langa el erau cunoscuti ce se credeau prietenii lui ori, doamne iartama erau putin tampiti.
  Asta cred, e chestia care m-a marcat. Sa nu stii ce framantari are femeia sufletului tau, prietenul tau …?
  Adevarat ca editorii de carte, realizatorii de emisiuni impun un gen ieftin (imi aduc aminte ca in anii 93-2000 imi era greata sa ies in targ din pricina ca pe toate tarabele era doar Sandra Brown), dar riscul e in fisa postului la artisti.
  Ce decent se pute sfarsi in antichitate…..
  Mi-e dor de fratii mei legionari, daca stau sa ma gandesc nici Socrate nu a balbait-o si tot solutia asta a ales.
  Ave Cezar, morituri te salutant !

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: