RSS

,, BASMELE ROMÂNILOR ”

15 iul.

Basme

A fost odată ca niciodată un tărâm fermecat, numit Guvernul României. Oricine intra acolo, creștea într-un an cât alții în cincizeci. Orice nevertebrată intra acolo, pe dată se prefăcea într-un om chipeș și atotștiutor. Orice ciuruc călca acolo, devenea domnul ministru și așa îi rămânea numele până la adânci bătrâneți. Și oamenii  se luptau să ajungă acolo, și se spurcau și se blestemau, și unii asediau încontinu zidurile acelei împărății, și cei dinăuntru apărau cu dinții și cu unghiile fortăreața. Asediul se întețea dar reduta părea inexpugnabilă.

Până într-o zi, când, inexplicabil, porțile s-au deschis. Și asediatorii au năvălit înăuntru și au pus stăpânire. Dar…miracolul dispăruse, nimeni nu mai creștea, nimeni nu se făcea nici mai chipeș, nici mai frumos și numele îi rămânea ca o povară până la obștescul sfârșit…

Ce s-o fi petrecut… Poate norodul se săturase de basme cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene…

T.D.

Reclame
 
 

2 răspunsuri la „,, BASMELE ROMÂNILOR ”

 1. gabriela

  15/07/2010 at 4:07

  pacat ca firea noastra calma, lenesa si indiferenta nu ne-a adus inca la punctul in care sa asediem cetatea guvernului. O sa mai treaca multi ani i o sa mai vedem multe nevertebrate devenind oameni importanti, care ar vrea sa ne scoatem caciul in fata lor. Pacat!

   
 2. oanaclara

  15/07/2010 at 5:12

  Acum seamana mai degraba a circ…cusca cu maimute. Ce sa faci daca unii romani au crezut ca pot trai un mandat intreg cu un covrig primit in campania electorala? Voila:

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: