RSS

,, MAFALDA, ÎN DIRECT…”

27 iun.

Mafalda

Se petrece un fenomen care, în opinia mea nu-i în regulă, și anume o tendință de depășire totală a competențelor pe scară largă. Dacă pică un avion, toată lumea e expert în aeronautică, dacă pică un militar cu parașuta sau alt accident, toți devin brusc experți în echipamente militare ș.a.m.d. Apoi, două științe la modă sunt dreptul și economia, media abundă de așa ziși experți, care rostesc sus și tare imperative. Aici e problema, dacă și-ar spune doar opinia, specificând asta, ar fi ceva, însă ei pun verdicte la orice și oricum.

Da, or fi analiști și jurnaliști, experți într-un domeniu, două, hai trei, dar când te uiți ai senzația că vezi Mafalde, drept, economie, tehnică, geografie, geologie, medicină  etc, ce să mai vorbim, Harvardul, Oxfordul par niște repetenți pe lângă analistul și logoreicul românesc din televizor. Chestiunea e că dezimformează crunt, zăpăcește și înebunește lumea, care nu are timp să stea și să analizeze toată gargara, îl aud pe x-ulescu că spune convins o inepție și gata, o ia de bună.

Mai onest și sănătos ar fi, ca la sfârșit să adauge – ,,Asta-i părerea mea.’’. Din păcate, în general, auzi doar – ,,Hai să vă zic eu care-I adevărul…’’, în absolut orice domeniu. Ce să spun…omul multilateral dezvoltat, știe tot, cunoaște tot. La nivel de limbariță este într-adevăr un fenomen.

T.D.

Reclame
 
 

2 răspunsuri la „,, MAFALDA, ÎN DIRECT…”

 1. oanaclara

  27/06/2010 at 7:13

  Aaaaaaaaa, asta te mira? Traim intr-o tara de Mafalde. De exemplu femeile casnice sunt specialiste in orice chiar daca nu inteleg faptul ca serviciul nu iti permite sa stai 3 ore in parc cu copiii sau sa stii ce si pe unde se vinde pentru ca nu ai timp de umblat prin mgazine. Daca nu esti la curent cu toate stirile si telenovelele deja nu mai au ce discuta cu tine. Ele stiu exact ce trebuie sa faci , cand si cum. 😀 😀 😀

   
 2. daurel

  28/06/2010 at 6:33

  Mi se pare normal…Gnoosfera…Cu cat cineva stie mai mult, vine in contact cu mai mult necunoscut; devine onest, intrebator, uimit…PS. Abia astept sa ajung la acea dimensiune…

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: