RSS

,, ȘI DESPRE LUCRURI FRUMOASE ”

11 iun.

South Africa 2010

În sfârșit, timp de o lună de zile, pot privi ceva frumos și relaxant, din punctul meu de vedere, evident. Iar ce-i frumos și relaxant, logic că nu are nici o legătură cu România. Mă refer la Campinatul Mondial de Fotbal, o premieră de culoare și exotic, prin prisma faptului că-i primul găzduit de continentul african. Noi nu suntem prezenți acolo, nu-i nici o surpriză, pe frontul de acasă treaba e mult mai neagră decât tenul Africii, așa că e normal să nu fim la această competiție. Deci, o pot urmări în liniște, fără emoția vreunei speranțe deșarte că am putea face vreo mare performanță.

Dincolo de jocul de fotbal în sine, cred că va fi foarte interesant de urmărit și spectacolul cotidian al Africii de Sud, un asemenea eveniment de proporții, comparabil cu Jocurile Olimpice, e o sărbătoare pentru orice țară care-l găzduiește. Cu atât mai mult pentru o țară africană. Sigur, Africa de Sud nu-i Congo sau Somalia, dar FIFA și-a asumat totuși un risc, poate-i mult spus, acordând acestei țări organizarea competiției, în numele globalizării fotbalului, în special. A mai rămas Australia și turul planetei cu caravana fotbalistică mondială e complet, lucru pe care pare să și-l fi propus forul conducător.

Dacă-i bine sau rău, pe mine nu mă preocupă așa tare, deși foarte multe voci spun că această manifestare nu avea ce căuta în Africa, în special din cauza riscurilor de securitate. Sper că nu vor fi probleme de acest gen care să umbrească spectacolul sportiv. Pentru lucruri de această natură, merg în Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare ș.a.m.d. Ori, cum am zis și la început, sper să nu aibă nimic care să amintească de România. Că…trebuie să mă deconectez puțin, nu ?

T.D.

Reclame
 
 

3 răspunsuri la „,, ȘI DESPRE LUCRURI FRUMOASE ”

 1. Costi

  11/06/2010 at 6:27

  Africa de Sud a primit organizarea Cupei Mondiale dintr-un singur motiv: ca sa iasa din nou Blatter presedinte. Voturile africanilor au contat decisiv. Asta cu globalizarea e praf in ochi. Cred ca Blatter, daca ar fi dupa el, ar organiza toate turneele la el acasa, in Elvetia, dar asa n-ar mai sta pe scaunul ala.

   
  • Daniel Tudose

   11/06/2010 at 6:35

   bine inteles, dar am zis s-o las la nivelul declaratiilor oficiale, matrapazlacuri de astea avem destule aici, acu’ Blatter chiar nu ma intereseaza, votul il stiu cum a fost, se pare totusi ca suntem prezenti acolo…hihi

    
 2. oanaclara

  11/06/2010 at 12:18

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: