RSS

,, BINOMUL PIȚI…”

08 mai

Un întreg

Trebuie să fim corecți în toate cele. Dacă există celebra pițipoancă, trebuie să existe și pițiponcul. Parașutei, musai îi poartă sâmbetele parașutul. Fufei, fuful. Panarama e curtată asiduu de panaram. Curva, de curv. Și tot așa. Nu de alta, dar fără un corespondent masculin, aceste stări de agregare n-ar exista. Pițipoanca fără pițiponc s-ar perpeli de doruri ascunse, s-ar ofili și usca ca o plantă neudată. Așa însă, există jumătatea care îi înlesnește fotosinteza și-i dă seva indispensabilă viețuirii.

Nu-i corect să oferim aceste atribute doar femeilor, unora, evident. Ar fi …nenatural. De exemplu, cunoscuta entitate Nikita… Ar putea ea de una singură să-și etaleze calitățile, fără un Nikit sau mai mulți ? Care să-i admire …toate cele. Nu, nu cred c-ar putea, se supune și forțoasa acelorași legități naturale, oricine trebuie să aibă o jumătate, de sex opus. Mai greu cu pițipoanca/pițiponcul Naomi, cine știe.., cu opusul…se pare că-i un caz aparte, are arie dublă de selecție a  jumătății și de colo și de colo…în orice caz, cu siguranță are.

Așa că, atunci când noi bărbații etichetăm o femeie cu calificativele de mai sus, automat și fără dubiu identificăm și-n rândurile noastre cel puțin un reprezentant masculin cu aceiași parametri. Zic cel puțin, deoarece unei pițipoance îi pot corespunde mai mulți pițiponci, se știe. Evident, e posibil și invers, x pițipoance pe cap de pițiponc. Un recensământ exact, cred că ar da totuși un raport echilibrat, cam de unu la unu.

Asta e, e natural, nu înseamnă că dacă masculul are altă constituție fizică, nu poate fi pițiponc, parașut, fuf, panaram, curv ș.a.m.d. Poate, cu brio. Nu văd ce-ar fi un mascul însoțit de o astfel de damă. Vreun mascul teribil ? Nuuuuuu, n-aș crede. Singura diferență e doar una, să-i zicem temporală, pițipoanca n-are ,,trecut’’, în  timp ce pițiponcul ,,viitor’’. Doar împreună dau un echilibru. Lucru firesc.

T.D.

Reclame
 
 

3 răspunsuri la „,, BINOMUL PIȚI…”

 1. AnaCazacu

  08/05/2010 at 6:24

  Pentru pitipoanca exista cocalarul . 🙂

   
  • Daniel Tudose

   08/05/2010 at 6:50

   nu i l-am atribuit in exclusivitate pe cocalar din simplul motiv ca sunt si pitiponci necocalari

    
 2. Ferencz

  10/05/2010 at 16:53

  Eu zic ca aceste cuvinte gen: pitipoanca, fufa, parasuta sa devina unisex…suna asa de bine!!!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: