RSS

,, SCHIZOFRENIA ”

30 Apr

Medie bolnavă

Am constatat ceva ciudat. În țara asta nu poți nici râde, dar nici plânge. Vezi câte un bandit înhățat de justiție, te bucuri, dar imediat se ivește vreun viciu de procedură…scapă, vine plânsul. O performanță medicală românească, imediat e umbrită de vreo tragedie șocantă. Vreun elev olimpic internațional…poc alți trei zeci care își fac de cap sub nasul școlii. O lege bună, zece proaste. Un om al legii devine erou, alți zece sunt corupți. Un sportiv face o performanță, alți nu știu câți sunt depistați pozitiv la anti doping sau fac nu știu ce. Un film românesc i-a un premiu, imediat un protagonist e la pușcărie. Și această alcătuire poate continua până mâine.

    Suntem condamnați la o medie care s-ar putea numi râsul-plânsul. Sigur, nicăieri în lume nu-i pur râs sau pur plâns, dar aici e ceva special, starea națiunii e definită printr-un termen sugestiv, ,,ne râdem’’.  Da, exact, ne râdem, termen care spune multe. Ne holbăm la mass media și trăim o stare nedefinită, agonie, extaz, râs, plâns, furie, resemnare etc. Totul orchestrat de minunata noastră democrație. O stare de profund dezechilibru emoțional, pe fondul debandardei și a haosului din absolut toate domeniile.

    O fi o stare întreținută premeditat ? Eu așa înclin să cred, e totuși cam mult să spui că bântuie o epidemie de schizofrenie națională. De instabilitate psihică. O Românie aproape capitonată, se râde, plânge, urlă, dansează, totul în același timp. Un amoc, părerea mea, intenționat indus, ceva de genul, dacă nu-i poți convinge, amețește-i. Și nu-s conspiraționist, numai că, altfel nu-mi explic starea actuală. De schimonoseală.

    Da, ne râdem, de gafele lingvistice ale multor politicieni, de glumele slabe, de erorile din justiție, de tot soiul de oligofreni ș.a.m.d. Un ,,ne râdem’’ care nu poate fi definit, o medie între râs și plâns, care în nici un caz nu-i un echilibru. Din contră…

T.D.

Anunțuri
 
 

4 răspunsuri la „,, SCHIZOFRENIA ”

 1. oanaclara

  30/04/2010 at 7:33

  Pai n-are ce sa te mai mire. Toate fac parte din cotidian. In Romania totule posibil…Pana cand???

   
 2. Ferencz

  30/04/2010 at 15:43

  Ma gandeam daca sa-mi mai pese sau nu. Sa devin surd, mut si orb la tot ce ma inconjoara ca nu cumva sa ma prostesc mai rau decat sunt…poate?! „Ne radem” noi de noi.

   
  • Daniel Tudose

   30/04/2010 at 15:50

   ne radem Feri, cum ne radeam de marola, il mai stii? parc-ar fi cmd. tarii haha

    
   • Ferencz

    10/05/2010 at 17:08

    Cuvinte furate din DEX inainte de raportul companiei dar mai ales tehnicile de supravietuire predate de el in Daia. Oare pe unde o fi azi?

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: