RSS

,, MORȚII CEI VII ”

30 Apr

Egalitate ?!

Faptul că omul poate muri în orice clipă e o certitudine. Totul e să nu moară prost, cum s-ar spune în popor. Adică cum, trăim numai ca să îngrășăm pământul, tobă de minte ? Păi, în esență, cred că da. Dincolo de tot ce intreprindem în viață, lucruri mai mult sau mai puțin efemere, ceea ce cu certitudine se capitalizează și e de necontestat, e ce ai în cap. Ce ai în cap, nu-ți ia nimeni, nu-i așa ?

Acum, în fața morții toți suntem, în general, egali, ea nu ținea seama de ce ai între urechi. Foarte bine, treaba ei, cu modul ei de abordare. Din perspectiva mea însă, nu suntem deloc egali în fața sa. Diferența o face exact armata de neuroni. Cum ? Păi unii mor mai proști ca atunci când s-au născut. Pardon, că un prunc nu-i prost, e mic doar. Să zicem că unii mor cu minte și mai puțină ca atunci. După o viață, se constată că în loc să dezvolte creierul micuțului, din contră, mai rău îl regresează. Și vine la un moment dat doamna cu coasa, la întâmplare. E treaba ei dacă ne găsește pe toți egali, cred că greșește. Eu unul, i-aș mai păsui cu inevitabilul pe cei care țin morțiș să îngrașe pământul tolomaci, barem vreo două sute de ani, nu de alta, da-i o prostie să trăiești atât… E ca filosofia bețivului înveterat ,,Bei, mori, nu bei…tot mori…’’. Ce-ar fi o chestie de genul ,,Bagi la cap, mori, nu bagi…nu se știe…’’ ? Cât ar părea de ciudat, cred c-ar îngrijora pe mulți tembeli… Și abia atunci am fi egali în fața morții.

Până atunci, oamenii care se străduiesc să nu-i surprindă sfârșitul cu capul gol, mor, se sting, ăilalți…nu sunt sigur, pur și simplu dispar…o simplă chestiune de chimie, de descompunere… Că nu poți muri, fără să fi fost viu… Așadar, de unde prostia cu egalitatea în fața trecerii? Trecând peste insignifiantul aspect al momentului…

T.D.

Anunțuri
 
 

6 răspunsuri la „,, MORȚII CEI VII ”

 1. Ferencz

  30/04/2010 at 15:36

  Interesting!!! Ce te faci cu prostii care strang averi de neam de neamul lor nu o sa ajunga sa cheltuie atata banet. S-ar putea sa le convina ideea de a trai 100-200 de ani. Ce crezi?

   
 2. daurel

  01/05/2010 at 17:21

  Eu evit cuvantul „prost”; nu-l recomanda nici religia…Suntem naivi, neinformati, dependenti, posedati, vrajiti…., dar nu prosti; e prea maniheist…Parerea mea. Mai discutam.

   
  • Ferencz

   06/05/2010 at 15:06

   Religia recomanda multe alte lucruri, de asta cu prostii nu am auzit. Am auzit in schimb chestii de genul: sa nu furi, sa nu minti, sa nu curvesti etc. Daca te uiti la explicatia data de DEX cuvantului prost poate te mai gandesti si poate „DAUREL” ai dreptate prosti nu sunt ei…suntem noi ca doar ei se imbogatesc pe spatele nostru…NU-I ASA???

    
 3. daurel

  06/05/2010 at 18:51

  @Ferencz. Cautati pe net „sa nu-i spui fratelui tau prostule, nebunule” Cred ca este in Predica de pe munte….

   
  • Ferencz

   10/05/2010 at 16:33

   Daca tu ii consideri pe politicienii de azi si smecherii cu ceafa lata, fratii tai pentru faptul ca fura tara asta si implicit pe tine…!!! Nu numai ca te fura dar tu, eu si multi altii platim inzecit tot ce fura ei… dar banuiesc ca deja stiai asta NU??? Acesti oameni nu pot fi fratii mei pentru ca nu pot sa-i iubesc pe ei mai mult decat ma iubesc pe mine. Nu vreau sa ma cert cu tine domnule Daurel dar am impresia, sper gresita, ca traiesti intr-o lume ideala unde toti ne iubim, nimeni nu fura si toti sunt cinstiti. Realitatea este insa alta…

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: