RSS

,, AUR DE ZERO KARATE ”

14 Apr

Aur…

Când eram mic, bunicul meu deținea un monstru de motocicletă cu ataș, rusească, la care ținea enorm și o repara non stop. Țin minte că l-am întrebat odată – Tataie, ți-ar place să ai o motocicletă de aur ? Mi-a răspuns – Nu tată, asta merge foarte bine ! Tare m-am mirat de răspuns, cum să nu-ți dorești o motocicletă de aur ?

Timpul a trecut și probabil ceea ce lui bunică-miu i s-a părut întrebarea naivă a nepotului de-o șchioapă, a devenit realitate. Nu cred că și-a închipuit vreodată că pe șoselele patriei vor circula mașini cu jante suflate cu aur sau alte componente astfel decorate. Da, da, citeam undeva că nu știu ce maneliști cu parale și nu știu ce sportivi au ținut neapărat să-și spoiască bolizii cu pojghiță de aur. Săracul bunică-miu, dacă ar mai trăi, cred că ar da foc la bătrânul său IJ rusesc și ar zice că lumea a dat în mintea copiilor.

Fiecare, e drept, face ce crede de cuviință cu banii săi, își poate spoi și trupul cu aur, dar totuși, parcă pe șoselele României, mașini aurite…ca și cum ai da cu mopul, îmbrăcat în frac și cu papion la gât. Nu te oprește nimeni, dar zic că-i culmea…grandomaniei și ridicolului. Cum și-a dobândit fiecare această mega bunăstare, nu-i treaba mea și e altă discuție, dar când simți nevoia să o etalezi așa…spune multe. Nu știu câți dintre miiliardarii lumii, cu averi făcute în urma unor activități serioase, simt imboldul de a epata în acest fel, deși ei…zău că nu i-ar condamna nimeni. Însă nu, ei nu-și spoiesc cu aur roțile limuzinelor. O fac în schimb avuții ăștia obscuri și…cum știm că-s ei pe la noi. Nu aurul în sine e problema, aurul…prin mocirlă te scârbește, crează o simbolistică cel puțin tristă. Exact ca și cu omul ăsta de afaceri cercetat acum, pe care presa îl numește ,,regele asfaltului’’. Ce umor negru ! Care asfalt oameni buni ? Există așa ceva în țara noastră ?

Ehe, unde ești tu bunicule ? Să vezi că motocicleta aia de aur chiar există ! Să-ți auresc măcar o spiță la IJ –ul tău gălăgios și să gonești pe șoselele regești ale țării. Deși…nu prea cred că ai fi dat și tu în mintea copiilor…

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: