RSS

,, CUTIA PANDOREI ”

04 apr.

Legende…

    Se făcea că s-a furat cutia Pandorei cu tot ce conţinea ea. După sustragerea focului de către Prometeu, dispare şi bancomatul cu surprize de sub nasul zeilor. Aceştia, mânioşi la culme de îndrăzneala oamenilor, se întrunesc să analizeze starea de fapt şi consecinţele acestui ultim act. Chestiunea e îngrijorătoare, e posibil ca făptaşul, nereuşind să deschidă cutia, să o abandoneze în vreun loc ascuns, neştiut şi astfel să rămână pe veci pierdut tot conţinutul. Se aduc reproşuri, nu s-a  luat în calcul neglijenţa femeii, s-a mizat doar pe curiozitatea ei. Nu s-a gândit nimeni că elemente gen Prometeu s-ar putea să mai existe şi să creeze noi probleme.

    Suspans, tensiune. Olimpul nu poate decât să aştepte şi să spere ca valorile din cutia dispărută să apară pe piaţă. Deocamdată nimic, deşi au trecut câteva zile. Situaţia devine îngrijorătoare. Se hotărăşte trimiterea zeului fierar Hefaistos sub acoperire, să repereze cutia. E clar că încă nu a fost deschisă, cine ştie pe fundul cărui lac zace. De la păgubită, nici un indiciu, n-a văzut şi nu a auzit nimic. Caută acul în carul cu fân. După zile întregi de scotocit, nici un rezultat, zeul se întoarce cum a plecat. Zeus tună şi fulgeră, ce se petrece e de neconceput. Nu va trece mult şi neruşinatul de om va îndrăzni să se aburce spre Olimp. Situaţiile excepţionale, impun măsuri excepţionale.

    Zeus uzează de întreaga sa putere, porunceşte ca, oriunde s-ar afla, cutia să se deschidă pe dată, toate lucrurile dinăuntru să fie eliberate şi profeţia să se împlinească. Într-adevăr, vine confirmarea, s-a petrecut şi…şi nimic. Relele eliberate…unde sunt ? Ce şmecherii a mai făcut neisprăvitul de om ? Ce trebuia să fie o pedeapsă, pare să-l lase rece. De necrezut. O nouă analiză. Rezultatul e dramatic. Pe Pământ se petrec lucruri de-a dreptul îngrijorătoare. Pandora a fost exonerată de orice vină, hoţii n-au fost prinşi, relele din ladă au fost atât de rapid asimilate încât nici nu se simt, iar ce-i mai grav…toată vina e pusă-n cârca Olimpului.

    Unde s-a greşit…da…e clar, oferirea cutiei sub formă de  dar. Asta e. Nemulţumiri. Ăştia numai de bâtă înţeleg. Orice altceva trezeşte tentaţii. Curiozitatea Pandorei e floare la ureche.

    Altfel nu-mi explic cum bazaconiile din lada aia sunt de multe ori ridicate la rang de virtute. În mod sigur cutia a fost furată.

Reclame
 
 

2 răspunsuri la „,, CUTIA PANDOREI ”

 1. daurel

  04/04/2010 at 8:31

  Sarbatori luminate!

   
 2. oanaclara32

  04/04/2010 at 8:56

  Da, probabil. Adevarul e ca e mai usor sa faci tampenii decat lucruri bune. 🙂

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: