RSS

,, GÂNDURI DE DIMINEAŢĂ BUNE TUTUROR ”

03 apr.

Gânduri bune

Aş ura tuturor ,,gânduri bune de Paşte’’, dar sună ciudat, de ce numai de Paşte… sau poate e totuşi un moment bun pentru a reaminti necesitatea gândului bun de fiecare zi. Spun asta deoarece săptămâna asta am tot auzit un îndemn devenit aproape sec, să fim mai buni, că-i Săptămâna Mare. Sigur, e un îndemn cât se poate de creştinesc, dar, din păcate, se face auzit cel mai des doar sub spectrul drobului, mielului, a chiolhanului într-un cuvânt. Adică, să fim mai buni ca să ne ticnească mesele de Paşte şi mai puţin pentru curăţenia sufletului. Să fim mai buni pentru ca îngerul de serviciu să ne păzească de toxinfecţii alimentare şi alte belele cauzate de băgat la ghiozdan. Că după ce trecem sărbătoarea, teferi şi nevătămaţi, revenim la starea obişnuită, cea de dinainte de a fi mai buni.

Sincer, gândurile bune trimise buluc pe sms-uri culese de pe net, cred că exprimă cel mai bine starea de mai sus. Nu-s ostil, dar pur şi simplu ,,să fim mai buni’’ venit pe telefonul mobil, net etc plus rostit ca pe o poezie fără fond, cred că sună cam…demagogic în ochii Lui. Pentru că, în realitate, în general nu se prea materializează mare lucru din acest îndemn, dimpotrivă, se petrec tot soiul de…năzbâtii.  Ştiu că aceste urări se obişnuiesc, însă, pentru foarte mulţi ele se traduc în – ,,să ne ajute Dumnezeu să o facem lată de tot de Paşte !’’. Şi ştim ce înseamnă ,,a o face lată’’…

Acestea fiind zise, nu vă urez ,,gândurile bune’’ fabricate special pentru sărbătorile pascale, ci vă doresc gândul cel bun de fiecare zi. Eu mărturisesc sincer că nu am fluctuaţii de bunătate. Nu că aş fi mai bun ca alţii, dar…mă strădui să fiu cât pot eu de bun pe termen lung şi constant. Nu ştiu cât reuşesc, dar asta vă doresc, gânduri bune 364 de zile pe an !

Reclame
 
 

3 răspunsuri la „,, GÂNDURI DE DIMINEAŢĂ BUNE TUTUROR ”

 1. daurel

  03/04/2010 at 7:39

  Cred ca se revera la performanta…. mai buni ca vecinii, decat colegii…Sarbatori luminate!

   
 2. oanaclara32

  03/04/2010 at 10:05

  Hmmmm si mie imi place sa cred ca sunt un om bun. Incerc sa ajut cat pot pe cei din jur. Gata. Asta deja suna prea mult a lauda de sine. Nu iti urez sa fii mai bun pentru ca stiu ca esti un om deosebit. 🙂
  Sa ai sarbatori frumoase, cu soare si zambet! 🙂

   
 3. Morocanosul

  06/04/2010 at 3:29

  Exercitiu important,”ganduri bune 365 de zile” , lumina mintii neprihanite e greu de agonisit. Cea mai frumoasa urare pe care am primit-o in ultimii ani.
  Multumesc Dan !
  Sa-ti ramana pacea asta in suflet.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: